Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Gastronomy and Tourism as a Tool of Regional Development - the Case of Ústí nad Labem Region

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26441021%3A_____%2F16%3AN0000029" target="_blank" >RIV/26441021:_____/16:N0000029 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://managerconf.com/MANAGEMENT_2016.pdf" target="_blank" >http://managerconf.com/MANAGEMENT_2016.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Gastronomy and Tourism as a Tool of Regional Development - the Case of Ústí nad Labem Region

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the paper is to introduce and evaluate the gastronomic tourism as a viable development factor on the regional level in the Czech Republic. Czech regions combine some prerequisites for gastronomic tourism development with a long lasting tradition of preparation food culture. According to the objective of the paper, Ústí nad Labem Region ́s food tourism was chosen for the evaluation from both demand and supply side. Ústí nad Labem Region belongs to the less visited areas in the Czech Republic although the region offers suitable conditions for tourism development. Based on the results of the analysis it can be assumed that food tourism can subsequently increase the overall visitation of Ústi nad Labem Region. Methods used for completing the paper included literature review, content analysis of documents, in- depth interviews, and Delphi method.

  • Název v anglickém jazyce

    Gastronomy and Tourism as a Tool of Regional Development - the Case of Ústí nad Labem Region

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the paper is to introduce and evaluate the gastronomic tourism as a viable development factor on the regional level in the Czech Republic. Czech regions combine some prerequisites for gastronomic tourism development with a long lasting tradition of preparation food culture. According to the objective of the paper, Ústí nad Labem Region ́s food tourism was chosen for the evaluation from both demand and supply side. Ústí nad Labem Region belongs to the less visited areas in the Czech Republic although the region offers suitable conditions for tourism development. Based on the results of the analysis it can be assumed that food tourism can subsequently increase the overall visitation of Ústi nad Labem Region. Methods used for completing the paper included literature review, content analysis of documents, in- depth interviews, and Delphi method.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    AK - Sport a aktivity volného času

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Management 2016 International Business And Management, Domestic Particularities And Emerging Markets In The Light Of Research

  • ISBN

    978-80-8165-155-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    453-457

  • Název nakladatele

    Bookman s.r.o. for Faculty of Management, University of Prešov in Prešov

  • Místo vydání

    Prešov

  • Místo konání akce

    Spa Nový Smokovec

  • Datum konání akce

    29. 9. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku