Traditional local gastronomy - A way to increase the welfare of rural areas
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26441021%3A_____%2F16%3AN0000028" target="_blank" >RIV/26441021:_____/16:N0000028 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://mek.sze.hu/images/2016_11/2016_11_03_OTN/meghivo_otn_2016.pdf" target="_blank" >http://mek.sze.hu/images/2016_11/2016_11_03_OTN/meghivo_otn_2016.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Traditional local gastronomy - A way to increase the welfare of rural areas
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of the paper is to introduce and evaluate the gastronomic tourism as a viable development factor on the regional level in the Czech Republic. Czech regions combine some prerequisites for gastronomic tourism development with a long lasting tradition of preparation food culture. According to the objective of the paper, local gastronomy was chosen for the evaluation from both demand and supply side. Czech region belongs to the less visited areas in the Czech Republic although they offer suitable conditions for tourism development. Based on the results of the analysis it can be assumed that food tourism can subsequently increase the overall visitation of regions. Methods used for completing the paper included literature review, content analysis of documents, in- depth interviews, and Delphi method.
Název v anglickém jazyce
Traditional local gastronomy - A way to increase the welfare of rural areas
Popis výsledku anglicky
The aim of the paper is to introduce and evaluate the gastronomic tourism as a viable development factor on the regional level in the Czech Republic. Czech regions combine some prerequisites for gastronomic tourism development with a long lasting tradition of preparation food culture. According to the objective of the paper, local gastronomy was chosen for the evaluation from both demand and supply side. Czech region belongs to the less visited areas in the Czech Republic although they offer suitable conditions for tourism development. Based on the results of the analysis it can be assumed that food tourism can subsequently increase the overall visitation of regions. Methods used for completing the paper included literature review, content analysis of documents, in- depth interviews, and Delphi method.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
AL - Umění, architektura, kulturní dědictví
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Hagyomány és innováció az agrár-és élelmiszergazdaságban
ISBN
978-615-5391-79-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
10
Strana od-do
173-182
Název nakladatele
neuveden
Místo vydání
neuvedeno
Místo konání akce
Mosonmagyaróvár
Datum konání akce
10. 11. 2016
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—