Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Traditional local gastronomy - A way to increase the welfare of rural areas

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26441021%3A_____%2F16%3AN0000028" target="_blank" >RIV/26441021:_____/16:N0000028 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://mek.sze.hu/images/2016_11/2016_11_03_OTN/meghivo_otn_2016.pdf" target="_blank" >http://mek.sze.hu/images/2016_11/2016_11_03_OTN/meghivo_otn_2016.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Traditional local gastronomy - A way to increase the welfare of rural areas

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the paper is to introduce and evaluate the gastronomic tourism as a viable development factor on the regional level in the Czech Republic. Czech regions combine some prerequisites for gastronomic tourism development with a long lasting tradition of preparation food culture. According to the objective of the paper, local gastronomy was chosen for the evaluation from both demand and supply side. Czech region belongs to the less visited areas in the Czech Republic although they offer suitable conditions for tourism development. Based on the results of the analysis it can be assumed that food tourism can subsequently increase the overall visitation of regions. Methods used for completing the paper included literature review, content analysis of documents, in- depth interviews, and Delphi method.

  • Název v anglickém jazyce

    Traditional local gastronomy - A way to increase the welfare of rural areas

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the paper is to introduce and evaluate the gastronomic tourism as a viable development factor on the regional level in the Czech Republic. Czech regions combine some prerequisites for gastronomic tourism development with a long lasting tradition of preparation food culture. According to the objective of the paper, local gastronomy was chosen for the evaluation from both demand and supply side. Czech region belongs to the less visited areas in the Czech Republic although they offer suitable conditions for tourism development. Based on the results of the analysis it can be assumed that food tourism can subsequently increase the overall visitation of regions. Methods used for completing the paper included literature review, content analysis of documents, in- depth interviews, and Delphi method.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    AL - Umění, architektura, kulturní dědictví

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Hagyomány és innováció az agrár-és élelmiszergazdaságban

  • ISBN

    978-615-5391-79-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    173-182

  • Název nakladatele

    neuveden

  • Místo vydání

    neuvedeno

  • Místo konání akce

    Mosonmagyaróvár

  • Datum konání akce

    10. 11. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku