Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Food Tourism as a Factor of the Regional Tourism Development: Literature Review

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26441021%3A_____%2F16%3AN0000027" target="_blank" >RIV/26441021:_____/16:N0000027 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://kcr.vspj.cz/historie-konferenci-kcr/conference-topical-issues-of-tourism-2016" target="_blank" >https://kcr.vspj.cz/historie-konferenci-kcr/conference-topical-issues-of-tourism-2016</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Food Tourism as a Factor of the Regional Tourism Development: Literature Review

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This paper focuses on the food tourism as a viable regional development factor. Specifically, this paper focuses on the history of the development of the food tourism in the world, on the place of food and its importance to the demand side of tourism on the one hand, and on the importance of food in the tourism offer on the other. In the center of interest of this study, it is also the place of traditional cuisine in tourism as a motivator of destination visitation. The paper reviews the relevant literature on food tourism, research works, studies, and related written materials. The common characteristics and differences and the interface between food tourism, gastronomic tourism, and culinary tourism also are discussed.

  • Název v anglickém jazyce

    Food Tourism as a Factor of the Regional Tourism Development: Literature Review

  • Popis výsledku anglicky

    This paper focuses on the food tourism as a viable regional development factor. Specifically, this paper focuses on the history of the development of the food tourism in the world, on the place of food and its importance to the demand side of tourism on the one hand, and on the importance of food in the tourism offer on the other. In the center of interest of this study, it is also the place of traditional cuisine in tourism as a motivator of destination visitation. The paper reviews the relevant literature on food tourism, research works, studies, and related written materials. The common characteristics and differences and the interface between food tourism, gastronomic tourism, and culinary tourism also are discussed.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    AP - Městské, oblastní a dopravní plánování

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    11. mezinárodní konference – Aktuální problémy cestovního ruchu

  • ISBN

    978-80-88064-21-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    106-115

  • Název nakladatele

    Vysoká škola polytechnická Jihlava

  • Místo vydání

    Jihlava

  • Místo konání akce

    Jihlava

  • Datum konání akce

    24. 2. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku