Food Tourism as a Factor of the Regional Tourism Development: Literature Review
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26441021%3A_____%2F16%3AN0000027" target="_blank" >RIV/26441021:_____/16:N0000027 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://kcr.vspj.cz/historie-konferenci-kcr/conference-topical-issues-of-tourism-2016" target="_blank" >https://kcr.vspj.cz/historie-konferenci-kcr/conference-topical-issues-of-tourism-2016</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Food Tourism as a Factor of the Regional Tourism Development: Literature Review
Popis výsledku v původním jazyce
This paper focuses on the food tourism as a viable regional development factor. Specifically, this paper focuses on the history of the development of the food tourism in the world, on the place of food and its importance to the demand side of tourism on the one hand, and on the importance of food in the tourism offer on the other. In the center of interest of this study, it is also the place of traditional cuisine in tourism as a motivator of destination visitation. The paper reviews the relevant literature on food tourism, research works, studies, and related written materials. The common characteristics and differences and the interface between food tourism, gastronomic tourism, and culinary tourism also are discussed.
Název v anglickém jazyce
Food Tourism as a Factor of the Regional Tourism Development: Literature Review
Popis výsledku anglicky
This paper focuses on the food tourism as a viable regional development factor. Specifically, this paper focuses on the history of the development of the food tourism in the world, on the place of food and its importance to the demand side of tourism on the one hand, and on the importance of food in the tourism offer on the other. In the center of interest of this study, it is also the place of traditional cuisine in tourism as a motivator of destination visitation. The paper reviews the relevant literature on food tourism, research works, studies, and related written materials. The common characteristics and differences and the interface between food tourism, gastronomic tourism, and culinary tourism also are discussed.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
AP - Městské, oblastní a dopravní plánování
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
11. mezinárodní konference – Aktuální problémy cestovního ruchu
ISBN
978-80-88064-21-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
10
Strana od-do
106-115
Název nakladatele
Vysoká škola polytechnická Jihlava
Místo vydání
Jihlava
Místo konání akce
Jihlava
Datum konání akce
24. 2. 2016
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—