Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Local Gastronomy as a Prerequisite of Food Tourism Development in the Czech Republic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26441021%3A_____%2F17%3AN0000008" target="_blank" >RIV/26441021:_____/17:N0000008 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Local Gastronomy as a Prerequisite of Food Tourism Development in the Czech Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This paper focuses on local gastronomy as a tool of food tourism development in the Czech Republic. According to the objective of the study, both, the demand and the supply side were analyzed. Small and medium gastronomy enterprises (SMGEs) were subject to quantitative research using primary and secondary data. The results of the research show that the offer of local food and beverage has a significant influence on the revenue growth of SMGEs; it increases the guests´ traffic, improves the image and enhances the average spending of guests. This statement was confirmed by the correlation of results of both analyses provided. It can be stated that the offer of local food and beverages enhance the business of SMGEs, and is a real prerequisite for food tourism development in the Czech regions.

  • Název v anglickém jazyce

    Local Gastronomy as a Prerequisite of Food Tourism Development in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    This paper focuses on local gastronomy as a tool of food tourism development in the Czech Republic. According to the objective of the study, both, the demand and the supply side were analyzed. Small and medium gastronomy enterprises (SMGEs) were subject to quantitative research using primary and secondary data. The results of the research show that the offer of local food and beverage has a significant influence on the revenue growth of SMGEs; it increases the guests´ traffic, improves the image and enhances the average spending of guests. This statement was confirmed by the correlation of results of both analyses provided. It can be stated that the offer of local food and beverages enhance the business of SMGEs, and is a real prerequisite for food tourism development in the Czech regions.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50704 - Environmental sciences (social aspects)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Economics, Management, Finance and Social Attributtes of Economic System (EMFSA 2017), Proceedings of abstract

  • ISBN

    978-80-8154-208-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    39-39

  • Název nakladatele

    BCSS.L.L.C

  • Místo vydání

    Povážská Bystrica, Slovensko

  • Místo konání akce

    Povážská Bystrica, Slovensko

  • Datum konání akce

    1. 1. 2017

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku