Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The differentiation of Lbc. helveticus strains from phylogenetically related species Lbc.delbrueckii and Lbc.acidophilus by means of biochemical tests and genotyping (poster)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F09%3APBELBC09" target="_blank" >RIV/26722861:_____/09:PBELBC09 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The differentiation of Lbc. helveticus strains from phylogenetically related species Lbc.delbrueckii and Lbc.acidophilus by means of biochemical tests and genotyping (poster)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The poster was presented on International Dairy Federation World Dairy Summit, 20.-24.09/2009, Berlin Germany. Lbc. helveticus is an important species of lactic acid bacteria used in dairy industry for the production of semi-hard and hard cheeses, e.g. Parmesan and Emmentaler. A reliable identification of Lbc. helveticus species in the frame of Lactobacillus genus is sometimes difficult with regard to the high intraspecific variability characteristic for this species. In this study were used the thermophilic lactobacilli (Lbc. helveticus, Lbc. delbrueckii and Lbc. acidophilus) deposited in the Culture Collection of Dairy Microorganisms Lactoflora (CCDM). Biochemical identification did not confirm the original species classification in some strains, sothere were used methods of genotyping ? multiplex PCR and ribotyping.

  • Název v anglickém jazyce

    The differentiation of Lbc. helveticus strains from phylogenetically related species Lbc.delbrueckii and Lbc.acidophilus by means of biochemical tests and genotyping (poster)

  • Popis výsledku anglicky

    The poster was presented on International Dairy Federation World Dairy Summit, 20.-24.09/2009, Berlin Germany. Lbc. helveticus is an important species of lactic acid bacteria used in dairy industry for the production of semi-hard and hard cheeses, e.g. Parmesan and Emmentaler. A reliable identification of Lbc. helveticus species in the frame of Lactobacillus genus is sometimes difficult with regard to the high intraspecific variability characteristic for this species. In this study were used the thermophilic lactobacilli (Lbc. helveticus, Lbc. delbrueckii and Lbc. acidophilus) deposited in the Culture Collection of Dairy Microorganisms Lactoflora (CCDM). Biochemical identification did not confirm the original species classification in some strains, sothere were used methods of genotyping ? multiplex PCR and ribotyping.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů