Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Rýžová pomazánka s přídavkem surovin z mořských organismů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F10%3AFMORES10" target="_blank" >RIV/26722861:_____/10:FMORES10 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/16193296:_____/10:FMMORE10 RIV/00027022:_____/10:00000152

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Rýžová pomazánka s přídavkem surovin z mořských organismů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technické řešení se týká rýžové pomazánky s přídavkem nutričně hodnotných surovin z mořských organismů ? řas nebo rybího tuku. Rýžová pomazánka, podle toho užitného vzoru, umožňuje tuzemským konzumentům snadný přístup ke konzumaci mořských organismů, abymohli plně využít jejich nutriční benefity, zejména vysoký obsah minerálních látek (jód, hořčík a další), vitaminů, esenciálních mastných kyselin. Výrobek obsahuje zejména rýžovou mouku, rýži, řasy, ochucující složky, rybí tuk a kultury bakterií mléčného kysání.

  • Název v anglickém jazyce

    Rice spread with added raw materials from sea organisms

  • Popis výsledku anglicky

    Technical solution is related to rice spread with added raw materials from sea organisms - seaweed or fish oil. Rice spread, according to this utility model, makes it possible for inland consumers to access easily to consummation of sea organisms, in order to exploit their nutritional benefits, especially high content of minerals (iodine, magnesium, etc.), vitamins and essential fatty acids. The product contains especially rice flour, rice, seaweed, flavouring compounds, fish oil and cultures of lacticacid bacteria.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B06047" target="_blank" >2B06047: Využití rostlinných surovin jako alternativy kravského mléka při výrobě funkčních potravin.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    20880

  • Vydavatel

  • Název vydavatele

  • Místo vydání

  • Stát vydání

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    MILCOM a.s., Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o., Výzkumný ústav potravinářský v.v.i.

  • Způsob využití

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence