Rýžová pomazánka s přídavkem surovin z mořských organismů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F10%3AFMORES10" target="_blank" >RIV/26722861:_____/10:FMORES10 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/16193296:_____/10:FMMORE10 RIV/00027022:_____/10:00000152
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Rýžová pomazánka s přídavkem surovin z mořských organismů
Popis výsledku v původním jazyce
Technické řešení se týká rýžové pomazánky s přídavkem nutričně hodnotných surovin z mořských organismů ? řas nebo rybího tuku. Rýžová pomazánka, podle toho užitného vzoru, umožňuje tuzemským konzumentům snadný přístup ke konzumaci mořských organismů, abymohli plně využít jejich nutriční benefity, zejména vysoký obsah minerálních látek (jód, hořčík a další), vitaminů, esenciálních mastných kyselin. Výrobek obsahuje zejména rýžovou mouku, rýži, řasy, ochucující složky, rybí tuk a kultury bakterií mléčného kysání.
Název v anglickém jazyce
Rice spread with added raw materials from sea organisms
Popis výsledku anglicky
Technical solution is related to rice spread with added raw materials from sea organisms - seaweed or fish oil. Rice spread, according to this utility model, makes it possible for inland consumers to access easily to consummation of sea organisms, in order to exploit their nutritional benefits, especially high content of minerals (iodine, magnesium, etc.), vitamins and essential fatty acids. The product contains especially rice flour, rice, seaweed, flavouring compounds, fish oil and cultures of lacticacid bacteria.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/2B06047" target="_blank" >2B06047: Využití rostlinných surovin jako alternativy kravského mléka při výrobě funkčních potravin.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
20880
Vydavatel
—
Název vydavatele
—
Místo vydání
—
Stát vydání
—
Datum přijetí
—
Název vlastníka
MILCOM a.s., Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o., Výzkumný ústav potravinářský v.v.i.
Způsob využití
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence