Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Rýžová pomazánka s řasami a zeleninou

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F16193296%3A_____%2F11%3AFMRAZE11" target="_blank" >RIV/16193296:_____/11:FMRAZE11 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26722861:_____/11:FRAPZE11 RIV/00027022:_____/11:00000259

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Rýžová pomazánka s řasami a zeleninou

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technické řešení se týká rýžové pomazánky s přídavkem nutričně hodnotných surovin ? řas a zeleniny ? které jsou u většiny obyvatel ČR konzumovány v nedostatečném množství. Pomazánka podle tohoto technického řešení je mikrobiologicky nerizikovou a cenovědostupnou alternativou sushi. Pomazánka obsahuje rýžovou mouku, řasy, zeleninu, stabilizátor, vodu, bakteriální kultury, popř. i ochucující složky, rybí tuk, emulgátor a antioxidant.

  • Název v anglickém jazyce

    Rice spread with sea-weed and vegetables

  • Popis výsledku anglicky

    Technical solution is related to rice spreads with addition of nutritive valuable materials ? sea-weeds and vegetables - that are not consumed enough in the most of Czech population. The spread according this technical solution is microbiologically safeand affordable alternative to sushi. The spread contains rice flour, sea-weed, vegetables, stabilizer, water, bacterial cultures, flavouring agents, fish oil, emulsifier and antioxidant.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B06047" target="_blank" >2B06047: Využití rostlinných surovin jako alternativy kravského mléka při výrobě funkčních potravin.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    21967

  • Vydavatel

  • Název vydavatele

  • Místo vydání

  • Stát vydání

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o., MILCOM a.s., Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

  • Způsob využití

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence