Rýžová pomazánka s řasami a zeleninou
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F16193296%3A_____%2F11%3AFMRAZE11" target="_blank" >RIV/16193296:_____/11:FMRAZE11 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/26722861:_____/11:FRAPZE11 RIV/00027022:_____/11:00000259
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Rýžová pomazánka s řasami a zeleninou
Popis výsledku v původním jazyce
Technické řešení se týká rýžové pomazánky s přídavkem nutričně hodnotných surovin ? řas a zeleniny ? které jsou u většiny obyvatel ČR konzumovány v nedostatečném množství. Pomazánka podle tohoto technického řešení je mikrobiologicky nerizikovou a cenovědostupnou alternativou sushi. Pomazánka obsahuje rýžovou mouku, řasy, zeleninu, stabilizátor, vodu, bakteriální kultury, popř. i ochucující složky, rybí tuk, emulgátor a antioxidant.
Název v anglickém jazyce
Rice spread with sea-weed and vegetables
Popis výsledku anglicky
Technical solution is related to rice spreads with addition of nutritive valuable materials ? sea-weeds and vegetables - that are not consumed enough in the most of Czech population. The spread according this technical solution is microbiologically safeand affordable alternative to sushi. The spread contains rice flour, sea-weed, vegetables, stabilizer, water, bacterial cultures, flavouring agents, fish oil, emulsifier and antioxidant.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/2B06047" target="_blank" >2B06047: Využití rostlinných surovin jako alternativy kravského mléka při výrobě funkčních potravin.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
21967
Vydavatel
—
Název vydavatele
—
Místo vydání
—
Stát vydání
—
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o., MILCOM a.s., Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Způsob využití
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence