Functional foods based on rice
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F10%3ARFOODS10" target="_blank" >RIV/26722861:_____/10:RFOODS10 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Functional foods based on rice
Popis výsledku v původním jazyce
The main task of this work is to develop dairy-like functional foods (desserts, spreads, dressings, fermented and probiotic beverages) based on rice. Target consumers of these foods are patients on low-energy diet, low-protein diet, patients suffering from lactose intolerance, allergy to cow milk proteins or phenylketonuria and people interested in healthy way of life, vegetarians and vegans. Suitable lactic acid bacteria starter cultures (including probiotics) were selected by means of measuring of growth curves, pH curves and organic acid profiles. Afterwards foods formulas and technologies were designed and sensory and nutrition characteristics were evaluated. 10th International Nutrition & Diagnostics Conference, 4. ? 7. 9. 2010, Praha, ČR. Sborníkabstrakt str. 74, vydal CZECH-IN s.r.o., Praha, ISBN 978-80-7395-257-0.
Název v anglickém jazyce
Functional foods based on rice
Popis výsledku anglicky
The main task of this work is to develop dairy-like functional foods (desserts, spreads, dressings, fermented and probiotic beverages) based on rice. Target consumers of these foods are patients on low-energy diet, low-protein diet, patients suffering from lactose intolerance, allergy to cow milk proteins or phenylketonuria and people interested in healthy way of life, vegetarians and vegans. Suitable lactic acid bacteria starter cultures (including probiotics) were selected by means of measuring of growth curves, pH curves and organic acid profiles. Afterwards foods formulas and technologies were designed and sensory and nutrition characteristics were evaluated. 10th International Nutrition & Diagnostics Conference, 4. ? 7. 9. 2010, Praha, ČR. Sborníkabstrakt str. 74, vydal CZECH-IN s.r.o., Praha, ISBN 978-80-7395-257-0.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/2B06047" target="_blank" >2B06047: Využití rostlinných surovin jako alternativy kravského mléka při výrobě funkčních potravin.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů