Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Functional foods based on rice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F10%3ARFOODS10" target="_blank" >RIV/26722861:_____/10:RFOODS10 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Functional foods based on rice

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The main task of this work is to develop dairy-like functional foods (desserts, spreads, dressings, fermented and probiotic beverages) based on rice. Target consumers of these foods are patients on low-energy diet, low-protein diet, patients suffering from lactose intolerance, allergy to cow milk proteins or phenylketonuria and people interested in healthy way of life, vegetarians and vegans. Suitable lactic acid bacteria starter cultures (including probiotics) were selected by means of measuring of growth curves, pH curves and organic acid profiles. Afterwards foods formulas and technologies were designed and sensory and nutrition characteristics were evaluated. 10th International Nutrition & Diagnostics Conference, 4. ? 7. 9. 2010, Praha, ČR. Sborníkabstrakt str. 74, vydal CZECH-IN s.r.o., Praha, ISBN 978-80-7395-257-0.

  • Název v anglickém jazyce

    Functional foods based on rice

  • Popis výsledku anglicky

    The main task of this work is to develop dairy-like functional foods (desserts, spreads, dressings, fermented and probiotic beverages) based on rice. Target consumers of these foods are patients on low-energy diet, low-protein diet, patients suffering from lactose intolerance, allergy to cow milk proteins or phenylketonuria and people interested in healthy way of life, vegetarians and vegans. Suitable lactic acid bacteria starter cultures (including probiotics) were selected by means of measuring of growth curves, pH curves and organic acid profiles. Afterwards foods formulas and technologies were designed and sensory and nutrition characteristics were evaluated. 10th International Nutrition & Diagnostics Conference, 4. ? 7. 9. 2010, Praha, ČR. Sborníkabstrakt str. 74, vydal CZECH-IN s.r.o., Praha, ISBN 978-80-7395-257-0.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B06047" target="_blank" >2B06047: Využití rostlinných surovin jako alternativy kravského mléka při výrobě funkčních potravin.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů