Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Lyofilizovaná sójová kultura

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F11%3AFLYOSO11" target="_blank" >RIV/26722861:_____/11:FLYOSO11 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/16193296:_____/11:MZFSOY11 RIV/60461373:22330/11:43892877

  • Výsledek na webu

    <a href="http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1616440&lan=cs" target="_blank" >http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1616440&lan=cs</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Lyofilizovaná sójová kultura

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technické řešení se týká lyofilizované kultury na bázi sóji, která je vhodná pro výrobu rostlinných fermentovaných výrobků (nealkoholických nápojů, dezertů, dressingů, pomazánek, apod.), které jsou vhodné pro pacienty s alergií na bílkoviny kravského mléka. Pro tento účel nelze použít běžnou mléčnou kulturu. Lyofilizovaná sójová kultura obsahuje minimálně 1,0 x 108 KTJ/g bakterií mléčného kvašení (vybrané kmeny bakterií rodů Lactobacillus, Streptococus, Lactococcus, Leuconostoc, Enterococcus, Bifidobacterium, které jsou odolné vůči lyofilizaci), sójovou mouku, kryoprotekční látky a látky podporující růst mikroorganismů a vodu. Optimalizované složení kultury umožňuje její lyofilizaci, a tím i prodloužení trvanlivosti.

  • Název v anglickém jazyce

    Soy lyophilized culture

  • Popis výsledku anglicky

    This technical solution is concerned with a lyophilized culture based on soy that is suitable for manufacturing of vegetable fermented products (non-alcoholic beverages, desserts, dressings, spreads, etc.) that are intended for patients with cow´s milk protein allergy. Common dairy culture cannot be used for this purpose. The lyophilized soy culture contains at least 1.0 x 108 cfu/g of lactic acid bacteria (selected bacterial strains of species Lactobacillus, Streptococus, Lactococcus, Leuconostoc, Enterococcus, Bifidobacterium that are resistant to lyophilisation), soy flour, kryoprotective agents and compounds supporting microbial growth. The optimized composition of culture enables its lyophilisation thereby shelf-life prolongation.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI101B267" target="_blank" >QI101B267: Vývoj a aplikace nových efektivních postupů pro kontrolu kvality produktů zemědělské v řetězci prvovýroba a posouzení bezpečnosti potravin</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    21912

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    MILCOM a.s., Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Způsob využití

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence