Rostlinný dezert s kustovnicí
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F12%3AZFGOJI12" target="_blank" >RIV/26722861:_____/12:ZFGOJI12 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00027022:_____/12:00000304
Výsledek na webu
<a href="http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1886145&lan=cs" target="_blank" >http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1886145&lan=cs</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Rostlinný dezert s kustovnicí
Popis výsledku v původním jazyce
Technické řešení se týká rostlinných dezertů s kustovnicí čínskou (Lycium chinense), které neobsahují mléko, a jsou tedy vhodné pro vegetariány a vegany, pro pacienty s laktosovou intolerancí nebo s alergií na bílkoviny kravského mléka. Dezert obsahuje mouku z obilovin, pseudoobilovin nebo luštěnin, zpracované plody kustovnice čínské a vodu. Dezert může dále obsahovat stabilizátory, sladidla, hypoalergenní bakteriální kultury, olej, emulgátory nebo prebiotika.
Název v anglickém jazyce
Vegetable dessert with goji berries
Popis výsledku anglicky
Technical solution is related to vegetable desserts with goji berries (Lycium chinense) which don´t contain milk, thus they are suitable for vegetarinas, vegans, patients suffering from lactose intolerance or allergy to proteins of cow milk. The dessertcontains flour of cereals, pseudocereals or legumes, processed goji berries and water. The dessert can also contain stabilizers, sweeteners, hypoalergenic bacterial cultures, oil, emulsifying agents or prebiotics.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/2B06047" target="_blank" >2B06047: Využití rostlinných surovin jako alternativy kravského mléka při výrobě funkčních potravin.</a><br>
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
24724
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o., MILCOM a.s., Výzkumný ústav potravinářský Praha v.v.i.
Způsob využití
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Druh možnosti využití
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence