Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Rostlinný dezert s kustovnicí

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F12%3AZFGOJI12" target="_blank" >RIV/26722861:_____/12:ZFGOJI12 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027022:_____/12:00000304

  • Výsledek na webu

    <a href="http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1886145&lan=cs" target="_blank" >http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1886145&lan=cs</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Rostlinný dezert s kustovnicí

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technické řešení se týká rostlinných dezertů s kustovnicí čínskou (Lycium chinense), které neobsahují mléko, a jsou tedy vhodné pro vegetariány a vegany, pro pacienty s laktosovou intolerancí nebo s alergií na bílkoviny kravského mléka. Dezert obsahuje mouku z obilovin, pseudoobilovin nebo luštěnin, zpracované plody kustovnice čínské a vodu. Dezert může dále obsahovat stabilizátory, sladidla, hypoalergenní bakteriální kultury, olej, emulgátory nebo prebiotika.

  • Název v anglickém jazyce

    Vegetable dessert with goji berries

  • Popis výsledku anglicky

    Technical solution is related to vegetable desserts with goji berries (Lycium chinense) which don´t contain milk, thus they are suitable for vegetarinas, vegans, patients suffering from lactose intolerance or allergy to proteins of cow milk. The dessertcontains flour of cereals, pseudocereals or legumes, processed goji berries and water. The dessert can also contain stabilizers, sweeteners, hypoalergenic bacterial cultures, oil, emulsifying agents or prebiotics.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B06047" target="_blank" >2B06047: Využití rostlinných surovin jako alternativy kravského mléka při výrobě funkčních potravin.</a><br>

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    24724

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o., MILCOM a.s., Výzkumný ústav potravinářský Praha v.v.i.

  • Způsob využití

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Druh možnosti využití

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence