Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Podvýživa u seniorů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F13%3ABI61" target="_blank" >RIV/26722861:_____/13:BI61 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00216208:11120/13:43907716

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Podvýživa u seniorů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Senioři představují potencionálně vulnerabilní skupinu pro výskyt poruch nutričního stavu. Sledování a hodnocení jejich nutričního stavu je nezbytnou součástí péče o zdraví této populační skupiny. Z mnoha sledování vyplývá, že značná část seniorů se nalézá ve stavu malnutrice nebo v jejím riziku. V rámci našeho projektu byl popsán nutriční stav 815 klientů domovů důchodců v Praze. U 10,2% byl zjištěn stav malnutrice a 39,4% se nacházelo v riziku malnutrice. Výsledky studie potvrdily, že je třeba seniorům, zvláště ženám, věnovat v oblasti nutriční péče zvýšenou pozornost.

  • Název v anglickém jazyce

    Starvation in elderly

  • Popis výsledku anglicky

    Elderly people represent a potentially vulnerable group for the occurrence of nutritional status disorders. Nutritional status assessment and evaluation in elderly is an essential part of health care of this population group. Many studies indicated thata significant part of elderly people were found in the state of malnutrition or the risk of malnutrition. Our project described the nutritional status of 815 retirement homes clients in Prague. 10.2% were found to be malnourished and 39.4% were at risk of malnutrition. The study results confirmed that elderly, especially females, must be considered a nutritionally vulnerable population group, that needs attention.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    FB - Endokrinologie, diabetologie, metabolismus, výživa

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TA01010765" target="_blank" >TA01010765: Výzkum a vývoj nových receptur a technologie potraviny pro zvláštní lékařské účely</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    68

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    51-52

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus