Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Chosen paradoxes of mammary gland function in cows and results of milk properties.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F13%3AHA13" target="_blank" >RIV/26722861:_____/13:HA13 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.czu.cz/cs/?r=319&mp=sab.detail&sab=83#574" target="_blank" >http://www.czu.cz/cs/?r=319&mp=sab.detail&sab=83#574</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Chosen paradoxes of mammary gland function in cows and results of milk properties.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Dairy paradoxes are the questions of relations between milk indicators (MI) such as fat content (F), urea concentration (U), somatic cell count (SCC) and milk freezing point (MFP). Relations of relevant MI in native milk and modified (F content change =MOD) samples were compared. Not even in an incorrect sampling or intentional technological milk modification as MOD can it be thought about noticeable influencing of MFP (FxMFP; r = 0.03; P > 0.05). Possible problems of a dairy herd with MFP (MFPxSCC; r= -0.36; P < 0.05 for native milk) cannot be mitigated by tolerance to higher SCC levels in bulk milk, either because of the risk of decrease of milk yield and quality. An incorrect milk sampling with an increased F content or its technological increaseapparently damages milk quality in SCC (FxSCC; r = 0.009; P > 0.05 for native milk; but r = 0.93; P < 0.001 for MOD, where the F increase by 1% causes the SCC growth by 176 103/ml).

  • Název v anglickém jazyce

    Chosen paradoxes of mammary gland function in cows and results of milk properties.

  • Popis výsledku anglicky

    Dairy paradoxes are the questions of relations between milk indicators (MI) such as fat content (F), urea concentration (U), somatic cell count (SCC) and milk freezing point (MFP). Relations of relevant MI in native milk and modified (F content change =MOD) samples were compared. Not even in an incorrect sampling or intentional technological milk modification as MOD can it be thought about noticeable influencing of MFP (FxMFP; r = 0.03; P > 0.05). Possible problems of a dairy herd with MFP (MFPxSCC; r= -0.36; P < 0.05 for native milk) cannot be mitigated by tolerance to higher SCC levels in bulk milk, either because of the risk of decrease of milk yield and quality. An incorrect milk sampling with an increased F content or its technological increaseapparently damages milk quality in SCC (FxSCC; r = 0.009; P > 0.05 for native milk; but r = 0.93; P < 0.001 for MOD, where the F increase by 1% causes the SCC growth by 176 103/ml).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GJ - Choroby a škůdci zvířat, veterinární medicina

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Scientia Agriculturae Bohemica

  • ISSN

    1211-3174

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    44

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    70-78

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus