Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The analysis of relationships between chemical composition, physical, technological and health indicators and freezing point in raw cow milk.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F10%3A%230000448" target="_blank" >RIV/26788462:_____/10:#0000448 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The analysis of relationships between chemical composition, physical, technological and health indicators and freezing point in raw cow milk.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The milk freezing point (MFP) is used for control of milk foodstuff chain quality. Question is legislative discrimination limit (RLDL) of MFP. The aim was to explain the relations among MFP and spectrum of milk indicators (MIs) and possible impacts of MFP on technological milk properties. Bulk milk samples (BMSs) were from Holstein (1) and Czech Fleckvieh (2). Milk yield was connected with MFP (r = 0.40; P < 0.05). It shows the necessity of modification of RLDL of MFP. Next relations (P < 0.05) were among MFP and: total milk solids (r = -0.50); solids non fat (-0.33); crude protein (-0.32); true protein (-0.43); whey protein (-0.47); milk fat (-0.46); electrical conductivity (-0.35); lactose (-0.35); somatic cell count (-0.36); fat/protein ratio (-0.36); milk citric acid (0.47); Na (-0.34). The MFP was related to milk fermentation indicators (r = from -0.34 to -0.39, P < 0.05).

  • Název v anglickém jazyce

    The analysis of relationships between chemical composition, physical, technological and health indicators and freezing point in raw cow milk.

  • Popis výsledku anglicky

    The milk freezing point (MFP) is used for control of milk foodstuff chain quality. Question is legislative discrimination limit (RLDL) of MFP. The aim was to explain the relations among MFP and spectrum of milk indicators (MIs) and possible impacts of MFP on technological milk properties. Bulk milk samples (BMSs) were from Holstein (1) and Czech Fleckvieh (2). Milk yield was connected with MFP (r = 0.40; P < 0.05). It shows the necessity of modification of RLDL of MFP. Next relations (P < 0.05) were among MFP and: total milk solids (r = -0.50); solids non fat (-0.33); crude protein (-0.32); true protein (-0.43); whey protein (-0.47); milk fat (-0.46); electrical conductivity (-0.35); lactose (-0.35); somatic cell count (-0.36); fat/protein ratio (-0.36); milk citric acid (0.47); Na (-0.34). The MFP was related to milk fermentation indicators (r = from -0.34 to -0.39, P < 0.05).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    55

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    18

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus