Fermentovaný mléčný výrobek z kozího mléka s probiotiky, prebiotiky a zvýšeným obsahem sušiny
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F13%3ALI37" target="_blank" >RIV/26722861:_____/13:LI37 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Fermentovaný mléčný výrobek z kozího mléka s probiotiky, prebiotiky a zvýšeným obsahem sušiny
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem této práce byla výroba jogurtového výrobku z kozího mléka se zvýšeným obsahem sušiny pomocí nutričně a zdravotně významných látek. K tomuto účelu byl vybrán přídavek prebiotik, koncentrátu syrovátkových bílkovin, sušeného kozího mléka, kukuřičnéhoškrobu a ovčího mléka. Do jogurtu byly také přidávány probiotické mikroorganismy Lactobacillus acidophilus a Bifidobacterium animalis subsp. lactis Bb12.
Název v anglickém jazyce
The fermented milk product made from goat milk with probiotics, prebiotics and with increased solids content
Popis výsledku anglicky
The aim of this work was the production of yoghurt product from goat's milk with increased solids content using nutritionally and healthily important compounds. For this purpose addition of prebiotics, whey protein concentrate, goat milk powder, cornstarch and sheep's milk was chosen. Probiotic microorganisms Lactobacillus acidophilus a Bifidobacterium animalis subsp. lactis Bb12 were also added to yoghurt.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1310107" target="_blank" >QJ1310107: Vliv genetického polymorfizmu lipogenických enzymů na složení mléčného tuku a obsah mastných kyselin v mléce malých přežvýkavců (kozy a ovce).</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Mlékařské listy - Zpravodaj
ISSN
1212-950X
e-ISSN
—
Svazek periodika
24
Číslo periodika v rámci svazku
141
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
"xxxix"-"xlii"
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—