Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Fermentovaný mléčný výrobek z kozího mléka s probiotiky, prebiotiky a zvýšeným obsahem sušiny

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F13%3ALI37" target="_blank" >RIV/26722861:_____/13:LI37 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Fermentovaný mléčný výrobek z kozího mléka s probiotiky, prebiotiky a zvýšeným obsahem sušiny

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem této práce byla výroba jogurtového výrobku z kozího mléka se zvýšeným obsahem sušiny pomocí nutričně a zdravotně významných látek. K tomuto účelu byl vybrán přídavek prebiotik, koncentrátu syrovátkových bílkovin, sušeného kozího mléka, kukuřičnéhoškrobu a ovčího mléka. Do jogurtu byly také přidávány probiotické mikroorganismy Lactobacillus acidophilus a Bifidobacterium animalis subsp. lactis Bb12.

  • Název v anglickém jazyce

    The fermented milk product made from goat milk with probiotics, prebiotics and with increased solids content

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work was the production of yoghurt product from goat's milk with increased solids content using nutritionally and healthily important compounds. For this purpose addition of prebiotics, whey protein concentrate, goat milk powder, cornstarch and sheep's milk was chosen. Probiotic microorganisms Lactobacillus acidophilus a Bifidobacterium animalis subsp. lactis Bb12 were also added to yoghurt.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1310107" target="_blank" >QJ1310107: Vliv genetického polymorfizmu lipogenických enzymů na složení mléčného tuku a obsah mastných kyselin v mléce malých přežvýkavců (kozy a ovce).</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mlékařské listy - Zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    24

  • Číslo periodika v rámci svazku

    141

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    "xxxix"-"xlii"

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus