Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Composition, physical and technological properties of raw milk as affected by cattle breed, season and type of diet.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F14%3A%23HA10" target="_blank" >RIV/26722861:_____/14:#HA10 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.degruyter.com/view/j/aoas.2014.14.issue-3/aoas-2014-0034/aoas-2014-0034.xml?format=INT" target="_blank" >http://www.degruyter.com/view/j/aoas.2014.14.issue-3/aoas-2014-0034/aoas-2014-0034.xml?format=INT</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.2478/aoas-2014-0034" target="_blank" >10.2478/aoas-2014-0034</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Composition, physical and technological properties of raw milk as affected by cattle breed, season and type of diet.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the study was to describe the differences in composition, physical and technological properties of raw milk as affected by breed of cattle, season and type of feeding. The study was conducted on bulk milk samples (BMS, 64). Czech Fleckvieh (CF, 4 herds) and Holstein (H, 4 herds). Half of herds of each breed was grazed (G) during summer season while the other half was not (N), winter (W), summer (S). Milk fat in CF was higher than in H breed being 3.9 and 3.72 g/100 g, respectively (P<0.05). CF cows had higher content of crude protein (CP), casein, true protein (TP) and non-protein nitrogen (NPN) than H (P<0.05). Content of fat, CP, casein, TP and whey protein (WP) was lower in summer (S) than in winter (W) (P<0.05) while content of NPN showed an opposite trend (P<0.05). Content of lactose, urea, acetone, somatic cell count (SCC) was not affected by the season (P>0.05). Electric conductivity (EC) and pH being 4.10 mS/cm and 6.70 in S were higher than in W being 3.91 mS/cm and

  • Název v anglickém jazyce

    Composition, physical and technological properties of raw milk as affected by cattle breed, season and type of diet.

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the study was to describe the differences in composition, physical and technological properties of raw milk as affected by breed of cattle, season and type of feeding. The study was conducted on bulk milk samples (BMS, 64). Czech Fleckvieh (CF, 4 herds) and Holstein (H, 4 herds). Half of herds of each breed was grazed (G) during summer season while the other half was not (N), winter (W), summer (S). Milk fat in CF was higher than in H breed being 3.9 and 3.72 g/100 g, respectively (P<0.05). CF cows had higher content of crude protein (CP), casein, true protein (TP) and non-protein nitrogen (NPN) than H (P<0.05). Content of fat, CP, casein, TP and whey protein (WP) was lower in summer (S) than in winter (W) (P<0.05) while content of NPN showed an opposite trend (P<0.05). Content of lactose, urea, acetone, somatic cell count (SCC) was not affected by the season (P>0.05). Electric conductivity (EC) and pH being 4.10 mS/cm and 6.70 in S were higher than in W being 3.91 mS/cm and

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Annals of Animal Science

  • ISSN

    1642-3402

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    14

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    PL - Polská republika

  • Počet stran výsledku

    16

  • Strana od-do

    721-736

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus