Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Tvorba ACE inhibitorů v mléce různými kmeny bifidobakterií lidského původu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F14%3A%23TA28" target="_blank" >RIV/26722861:_____/14:#TA28 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2014/147_veda_i-iii.pdf" target="_blank" >http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2014/147_veda_i-iii.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Tvorba ACE inhibitorů v mléce různými kmeny bifidobakterií lidského původu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem této studie bylo nalézt možné producenty ACE inhibitorů v mléce schopných snižovat krevní tlak mezi kmeny bifidobakterií izolovaných ze stolice. Získané výsledky ukazují, že tvorba ACE inhibitorů je kmenově specifická. Nalezeno bylo několik kmenů súčinností inhibice kolem 90 %.

  • Název v anglickém jazyce

    Production of ACE inhibitors in milk with Bifidobacterium strains of human origin

  • Popis výsledku anglicky

    Search for stool originating bifidobacteria with ACE inhibitory activity in milk was subject of this study. Obtained results showed, that production of ACE inhibitors is strain specific. Some potent strains with 90 % inhibition degree were found.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mlékařské listy - zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    25

  • Číslo periodika v rámci svazku

    147

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    "i"-"iii"

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus