Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Tvorba ACE inhibitorů různými kmeny bakterií mléčného kvašení.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F13%3AHAV35" target="_blank" >RIV/26722861:_____/13:HAV35 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Tvorba ACE inhibitorů různými kmeny bakterií mléčného kvašení.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem bylo nalézt bakteriální kultury produkující ACE inhibitory, které mohou potencionálně snižovat krevni tlak. Pro stanovení byly použity různé izoláty a sbírkové kmeny ze Sbírky mlékárenských mikroorganismů Laktoflora . Získané výsledky ukazuji, že tvorba ACE inhibitorů je kmenově specifická. Z testovaných kmenů byly nejúčinnější Lbc. helveticus CCDM 125 a Enterococcus faecalis RL27-VGA-7A2 s mírou inhibice 84,1 ? 18,9 % a 94,9? 0,1 %.

  • Název v anglickém jazyce

    Production of ACE inhibitors by selected lactic acid bacteria strains

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of the study was to find bacterial strains producing ACE inhibitors. Isolates of different origin and strains from Culture Collection of Dairy Microorganisms Lactoflora were tested. Acccording to obtained results production of ACE inhibitors were strain specific. Lactobacillus helveticus CCDM 125 and Enterococcus faecalis RL27-VGA-7A2 were the most potent strains with degree of inhibition 84,1 ? 18,9 % a 94,9 ? 0,1 %.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mlékařské listy - Zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    24

  • Číslo periodika v rámci svazku

    141

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    "xviii"-"xx"

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus