Workshop personálu mléčných laboratoří Českomoravské společnosti chovatelů, a.s., Praha (LRM Buštěhrad) o provedení vybraných mlékařských referenčních analytických metod, výzkumu technologických vlastností mléka a postřezích o mlékařství ve vybraných zemích
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F17%3AN0000019" target="_blank" >RIV/26722861:_____/17:N0000019 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Workshop personálu mléčných laboratoří Českomoravské společnosti chovatelů, a.s., Praha (LRM Buštěhrad) o provedení vybraných mlékařských referenčních analytických metod, výzkumu technologických vlastností mléka a postřezích o mlékařství ve vybraných zemích
Popis výsledku v původním jazyce
1) Obrazová dokumentace provedení vybraných mlékařských referenčních analytických metod. - Referenční metody stanovení základních složek mléka, tuku a bílkovin: - acidobutyrometrické stanovení tuku podle Gerbera, - extrakčně-gravimetrické stanovení tuku podle Röse-Gottlieba; - destilačně-titrační stanovení celkového dusíku (hrubých bílkovin, varianty čistých bílkovin a kaseinu) podle Kjeldahla; 2) Interpretace výsledků hodnocení technologické kvality mléka - termostabilita – výsledky projektů NAZV KUS. - Vlivy faremních faktorů na termostabilitu mléka pro kvalitu vybraných mléčných výrobků; 3) Postřehy z mlékařství vybraných zemí – současný stav, vývoj a perspektivy – výsledky projektů RAČR. - Tyrolsko, Ukrajina, Moldávie.
Název v anglickém jazyce
Workshop of dairy laboratories staff of Czech-Moravian Association of Breeders, a.s., Prague (LRM Buštěhrad) on the implementation of selected dairy reference analytical methods, research of technology milk properties and information about dairying in selected countries
Popis výsledku anglicky
1) Picture documentation of the performance of selected dairy reference analytical methods. - Reference methods for the determination of the essential components of milk, fat and protein: - Gerber´s acidobutyrometric determination of fat, - extraction-gravimetric fat determination according to Röse-Gottlieb; - distillation-titration determination of total nitrogen (crude proteins, variants of pure protein and casein) according to Kjeldahl; 2) Interpretation of the results of the evaluation of the technological quality of the milk - thermostability - the results of the NAZV PLUS projects. - Effects of color factors on the thermostability of milk for the quality of selected dairy products; 3) Observations from the dairy industry of selected countries - current state, development and perspectives - results of RAČR projects. - Tyrol, Ukraine, Moldavia.
Klasifikace
Druh
W - Uspořádání workshopu
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Místo konání akce
Buštěhrad
Stát konání akce
CZ - Česká republika
Datum zahájení akce
—
Datum ukončení akce
—
Celkový počet účastníků
23
Počet zahraničních účastníků
—
Typ akce podle státní přísl. účastníků
CST - Celostátní akce