Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Workshop personálu mléčných laboratoří Českomoravské společnosti chovatelů, a.s., Praha (LRM Buštěhrad) o provedení vybraných mlékařských referenčních analytických metod, výzkumu technologických vlastností mléka a postřezích o mlékařství ve vybraných zemích

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F17%3AN0000019" target="_blank" >RIV/26722861:_____/17:N0000019 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Workshop personálu mléčných laboratoří Českomoravské společnosti chovatelů, a.s., Praha (LRM Buštěhrad) o provedení vybraných mlékařských referenčních analytických metod, výzkumu technologických vlastností mléka a postřezích o mlékařství ve vybraných zemích

  • Popis výsledku v původním jazyce

    1) Obrazová dokumentace provedení vybraných mlékařských referenčních analytických metod. - Referenční metody stanovení základních složek mléka, tuku a bílkovin: - acidobutyrometrické stanovení tuku podle Gerbera, - extrakčně-gravimetrické stanovení tuku podle Röse-Gottlieba; - destilačně-titrační stanovení celkového dusíku (hrubých bílkovin, varianty čistých bílkovin a kaseinu) podle Kjeldahla; 2) Interpretace výsledků hodnocení technologické kvality mléka - termostabilita – výsledky projektů NAZV KUS. - Vlivy faremních faktorů na termostabilitu mléka pro kvalitu vybraných mléčných výrobků; 3) Postřehy z mlékařství vybraných zemí – současný stav, vývoj a perspektivy – výsledky projektů RAČR. - Tyrolsko, Ukrajina, Moldávie.

  • Název v anglickém jazyce

    Workshop of dairy laboratories staff of Czech-Moravian Association of Breeders, a.s., Prague (LRM Buštěhrad) on the implementation of selected dairy reference analytical methods, research of technology milk properties and information about dairying in selected countries

  • Popis výsledku anglicky

    1) Picture documentation of the performance of selected dairy reference analytical methods. - Reference methods for the determination of the essential components of milk, fat and protein: - Gerber´s acidobutyrometric determination of fat, - extraction-gravimetric fat determination according to Röse-Gottlieb; - distillation-titration determination of total nitrogen (crude proteins, variants of pure protein and casein) according to Kjeldahl; 2) Interpretation of the results of the evaluation of the technological quality of the milk - thermostability - the results of the NAZV PLUS projects. - Effects of color factors on the thermostability of milk for the quality of selected dairy products; 3) Observations from the dairy industry of selected countries - current state, development and perspectives - results of RAČR projects. - Tyrol, Ukraine, Moldavia.

Klasifikace

  • Druh

    W - Uspořádání workshopu

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Místo konání akce

    Buštěhrad

  • Stát konání akce

    CZ - Česká republika

  • Datum zahájení akce

  • Datum ukončení akce

  • Celkový počet účastníků

    23

  • Počet zahraničních účastníků

  • Typ akce podle státní přísl. účastníků

    CST - Celostátní akce