Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Enkapsulace probiotik

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F17%3AN0000068" target="_blank" >RIV/26722861:_____/17:N0000068 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2017/veda_162_s.1-4.pdf" target="_blank" >http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2017/veda_162_s.1-4.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Enkapsulace probiotik

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Probiotika jsou živé mikroorganismy, které napomáhají správné funkci tlustého střeva. Při pasáži horními částmi gastrointestinálního traktu však může docházet k výraznému snížení jejich počtu. Článek shrnuje různé metody enkapsulace, které mohou zvýšit míru přežití probiotik v průběhu pasáže GIT, ale i během přípravy a skladování probiotických přípravků.

  • Název v anglickém jazyce

    Encapsulation of probiotics

  • Popis výsledku anglicky

    Probiotics are live microorganisms that aid proper function of the colon. The passage of probiotics through the upper parts of the gastrointestinal tract may cause significant reduction in their number. The article summarize encapsulation as one of the methods which may increase the survival rate of probiotics during passage of the GIT but also during preparation and storage of probiotic products.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1310258" target="_blank" >QJ1310258: Vývoj nové generace krmného přípravku pro prevenci a podpůrnou terapii enterálníchinfekcí selat jako cesta ke snížení ekologické zátěže antibiotiky a/nebo sloučeninami zinku</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mlékařské listy - zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    28

  • Číslo periodika v rámci svazku

    162

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    1-4

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus