Enkapsulace probiotik
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F17%3AN0000068" target="_blank" >RIV/26722861:_____/17:N0000068 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2017/veda_162_s.1-4.pdf" target="_blank" >http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2017/veda_162_s.1-4.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Enkapsulace probiotik
Popis výsledku v původním jazyce
Probiotika jsou živé mikroorganismy, které napomáhají správné funkci tlustého střeva. Při pasáži horními částmi gastrointestinálního traktu však může docházet k výraznému snížení jejich počtu. Článek shrnuje různé metody enkapsulace, které mohou zvýšit míru přežití probiotik v průběhu pasáže GIT, ale i během přípravy a skladování probiotických přípravků.
Název v anglickém jazyce
Encapsulation of probiotics
Popis výsledku anglicky
Probiotics are live microorganisms that aid proper function of the colon. The passage of probiotics through the upper parts of the gastrointestinal tract may cause significant reduction in their number. The article summarize encapsulation as one of the methods which may increase the survival rate of probiotics during passage of the GIT but also during preparation and storage of probiotic products.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1310258" target="_blank" >QJ1310258: Vývoj nové generace krmného přípravku pro prevenci a podpůrnou terapii enterálníchinfekcí selat jako cesta ke snížení ekologické zátěže antibiotiky a/nebo sloučeninami zinku</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Mlékařské listy - zpravodaj
ISSN
1212-950X
e-ISSN
—
Svazek periodika
28
Číslo periodika v rámci svazku
162
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
1-4
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—