Aktuální trendy ve vývoji nových mléčných i nemléčných výrobků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F18%3AN0000095" target="_blank" >RIV/26722861:_____/18:N0000095 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.milcom-as.cz/upload/soubory/obrazky/cicvarek/praha/2018/den_vum/2018_-_06_-_aktualni_trendy_ve_vyvoji_novych_mlecnych_i_nemlecnych_potravin_(peroutkov%C3%A1).pdf" target="_blank" >https://www.milcom-as.cz/upload/soubory/obrazky/cicvarek/praha/2018/den_vum/2018_-_06_-_aktualni_trendy_ve_vyvoji_novych_mlecnych_i_nemlecnych_potravin_(peroutkov%C3%A1).pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Aktuální trendy ve vývoji nových mléčných i nemléčných výrobků
Popis výsledku v původním jazyce
PP prezentace: Peroutková, J., Smolová, J.: Aktuální trendy ve vývoji nových mléčných i nemléčných výrobků. XXI. DEN VÚM, 19. 4. 2018, Praha. V přednášce byly zmíněny trendy moderní společnosti v oblasti výživy, které vedou ke zvyšování nutriční hodnotě a přináší konzumentovi nějaké benefity. Jedná se zejména o snižování obsahu cukru a naopak o zvyšování obsahu bílkovin a vlákniny. Pozornost byla také věnována také novým potravinám, bezlaktózovým výrobkům a potravinám bez mléčné matrice, zmíněný byl také význam probiotik.
Název v anglickém jazyce
Curent trends in the development of new dairy and non-dairy products
Popis výsledku anglicky
PP presentation: Peroutková, J., Smolová, J.: Curent trends in the development of new dairy and non-dairy products. XXI. DEN VÚM, 19. 4. 2018, Prague. The presentation discussed the trends of nutrition in modern society, leading to an increase in nutritional value and brings some benefits to the consumer. These include reducing sugar and conversely the increase the content of protein and fiber. Attention was paid to novel foods, lactose-free products and foods without milk matrix, the importance of probiotics was also mentioned.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů