Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Aktuální trendy ve vývoji nových mléčných i nemléčných výrobků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F18%3AN0000095" target="_blank" >RIV/26722861:_____/18:N0000095 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.milcom-as.cz/upload/soubory/obrazky/cicvarek/praha/2018/den_vum/2018_-_06_-_aktualni_trendy_ve_vyvoji_novych_mlecnych_i_nemlecnych_potravin_(peroutkov%C3%A1).pdf" target="_blank" >https://www.milcom-as.cz/upload/soubory/obrazky/cicvarek/praha/2018/den_vum/2018_-_06_-_aktualni_trendy_ve_vyvoji_novych_mlecnych_i_nemlecnych_potravin_(peroutkov%C3%A1).pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Aktuální trendy ve vývoji nových mléčných i nemléčných výrobků

  • Popis výsledku v původním jazyce

    PP prezentace: Peroutková, J., Smolová, J.: Aktuální trendy ve vývoji nových mléčných i nemléčných výrobků. XXI. DEN VÚM, 19. 4. 2018, Praha. V přednášce byly zmíněny trendy moderní společnosti v oblasti výživy, které vedou ke zvyšování nutriční hodnotě a přináší konzumentovi nějaké benefity. Jedná se zejména o snižování obsahu cukru a naopak o zvyšování obsahu bílkovin a vlákniny. Pozornost byla také věnována také novým potravinám, bezlaktózovým výrobkům a potravinám bez mléčné matrice, zmíněný byl také význam probiotik.

  • Název v anglickém jazyce

    Curent trends in the development of new dairy and non-dairy products

  • Popis výsledku anglicky

    PP presentation: Peroutková, J., Smolová, J.: Curent trends in the development of new dairy and non-dairy products. XXI. DEN VÚM, 19. 4. 2018, Prague. The presentation discussed the trends of nutrition in modern society, leading to an increase in nutritional value and brings some benefits to the consumer. These include reducing sugar and conversely the increase the content of protein and fiber. Attention was paid to novel foods, lactose-free products and foods without milk matrix, the importance of probiotics was also mentioned.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů