Dohřívaný sýr s regulací zrání
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F23%3AN0000021" target="_blank" >RIV/26722861:_____/23:N0000021 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://isdv.upv.gov.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0037/uv037219.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.gov.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0037/uv037219.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Dohřívaný sýr s regulací zrání
Popis výsledku v původním jazyce
Technické řešení se týká dohřívaných sýrů, u kterých je zrání regulováno pomocí cílené lyze proteolyticky aktivních kmenů Lactobacillus helveticus jinými kmeny stejného druhu, které produkují bakteriociny lyzující buněčnou stěnu uvedených kmenů, čímž dochází k uvolnění intracelulárních enzymů do těsta sýrů.
Název v anglickém jazyce
Scalded cheese with control of ripening
Popis výsledku anglicky
The technical solution concerns scalded cheeses, in which ripening is regulated by targeted lysis of proteolytically active strains of Lactobacillus helveticus by other strains of the same species, which produce bacteriocins lysing the cell wall of these strains, thereby releasing intracellular enzymes into the cheese mass.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1910024" target="_blank" >QK1910024: Využití enzymatického a probiotického potenciálu mikroorganismů k vývoji nových a zvýšení kvality a trvanlivosti stávajících mléčných a pekárenských výrobků.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
37219
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o., Praha 6, Vokovice, CZ
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
O - Doposud nevyužívaný výsledek