Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv různého způsobu výkrmu a zrání na křehkost masa býků.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F08%3A%230000110" target="_blank" >RIV/26788462:_____/08:#0000110 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/49608851:_____/08:#0000152

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of different feeding conditions and aging on meat tenderness in bulls.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    18 crossbreed bulls progenies of Charolais or the three-breed (50% Charolais, 25 % Aberdeen Angus, 25 % Czech Fleckvieh) crossbred bull at the parental and Czech Fleckvieh at the maternal position were allocated at weaning to three groups to test the effect of extensive and intensive feeding conditions on tenderness of beef during aging period 2,16,30 and 44 d post-mortem. The highest Warner-Bratzler shear force was measured in the extensive group (3) WBSF=139 N on 2nd day post-mortem. The lowest valuewas for the intensive feeding group (1) on 44th day post-mortem WBSF=42 N. There was the significant difference in the factors interaction (feeding condition and aging). The slopes of the linear functions (WBSF~log aging time*diet) were -57, -60.8 and -24 for the 1st, 2nd and 3rd group, respectively.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of different feeding conditions and aging on meat tenderness in bulls.

  • Popis výsledku anglicky

    18 crossbreed bulls progenies of Charolais or the three-breed (50% Charolais, 25 % Aberdeen Angus, 25 % Czech Fleckvieh) crossbred bull at the parental and Czech Fleckvieh at the maternal position were allocated at weaning to three groups to test the effect of extensive and intensive feeding conditions on tenderness of beef during aging period 2,16,30 and 44 d post-mortem. The highest Warner-Bratzler shear force was measured in the extensive group (3) WBSF=139 N on 2nd day post-mortem. The lowest valuewas for the intensive feeding group (1) on 44th day post-mortem WBSF=42 N. There was the significant difference in the factors interaction (feeding condition and aging). The slopes of the linear functions (WBSF~log aging time*diet) were -57, -60.8 and -24 for the 1st, 2nd and 3rd group, respectively.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF3020" target="_blank" >QF3020: Využití biodiverzity mezi plemeny dojeného a masného skotu a stanovení efektů hybridizace pro zvyšování užitkovosti u jejich kříženců.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Archiva zootechnica

  • ISSN

    1016-4855

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    11

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    RO - Rumunsko

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus