Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Non-linear mixed effects model for statistical analyse of differences in cooking loss in aging.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F09%3A%230000242" target="_blank" >RIV/26788462:_____/09:#0000242 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/49608851:_____/09:#0000317

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Non-linear mixed effects model for statistical analyse of differences in cooking loss in aging.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Reciprocal Meat Conference 2009, Rogers, Arkansas, USA. Abstract in proc. book:83. We described the relationship between aging time and cooking loss by the asymptotic regression model "cooking loss=Asym+(R0-Asym) exp[-exp(lrc)Time" with three physicallymeaningful parameters: R0 ? the response in the (slaughter) time 0, lrc ? logarithm of the rate constant and Asym ? a response that approaches a horizontal asymptote. The R0 was affected by the sex (F=12.4, p=0.0006) not by the diet (F=0.003, p=0.96). The heifers had lower the R0. The lrc did not differ between groups F=0.420, p=0.5182 for the diet, F=1.483, p=0.2257 for the sex. Only the carcass mass had the effect on the lrc F=4.107, p=0.045?higher carcasses had higher lrc value. The asymptote was affected by the sex F= 11.732, p=0.0008?heifers had lower asymptote than bulls and by the carcass mass F= 6.223, p=0.0140.

  • Název v anglickém jazyce

    Non-linear mixed effects model for statistical analyse of differences in cooking loss in aging.

  • Popis výsledku anglicky

    Reciprocal Meat Conference 2009, Rogers, Arkansas, USA. Abstract in proc. book:83. We described the relationship between aging time and cooking loss by the asymptotic regression model "cooking loss=Asym+(R0-Asym) exp[-exp(lrc)Time" with three physicallymeaningful parameters: R0 ? the response in the (slaughter) time 0, lrc ? logarithm of the rate constant and Asym ? a response that approaches a horizontal asymptote. The R0 was affected by the sex (F=12.4, p=0.0006) not by the diet (F=0.003, p=0.96). The heifers had lower the R0. The lrc did not differ between groups F=0.420, p=0.5182 for the diet, F=1.483, p=0.2257 for the sex. Only the carcass mass had the effect on the lrc F=4.107, p=0.045?higher carcasses had higher lrc value. The asymptote was affected by the sex F= 11.732, p=0.0008?heifers had lower asymptote than bulls and by the carcass mass F= 6.223, p=0.0140.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů