Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Occurrence and characteristics of methicillin resistant Staphylococcus aureus and methicillin resistant coagulase-negative Staphylococci in raw milk manufacturing

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F11%3A%230000576" target="_blank" >RIV/26788462:_____/11:#0000576 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/49608851:_____/11:#0000527

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.agriculturejournals.cz/publicFiles/54725.pdf" target="_blank" >http://www.agriculturejournals.cz/publicFiles/54725.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Occurrence and characteristics of methicillin resistant Staphylococcus aureus and methicillin resistant coagulase-negative Staphylococci in raw milk manufacturing

  • Popis výsledku v původním jazyce

    There were investgated occurrence of MRS in cow?s, goat?s, and sheep?s milk, human and animal nasal. The isolates were checked by the PCR method for the presence of mecA gene. The presence of the staphylococcal cassette chromosome mec (SCCmec), Panton-Valentine leukocidin (pvl) and genes encoding toxic shock syndrome toxin (tst) was detected in all strains confirmed as MRSA. S. aureus was the most frequently identified species, followed by S. haemolyticus, S. chromogenes, S. epidermidis and S. caprae. Among the resistant staphylococci (n=49) S. aureus (51 %) was found most frequently, followed by S. epidermidis (34.7 %), S. chromogenes (12.2 %), and S. haemolyticus (2 %). Resistant Staphyloccocus spp. occurred mainly in cow?s milk (MRSA, S. epidermidis, S. chromogenes, S. haemolyticus) and in animal?s swabs (S. epidermidis). One MRSA was also found in goat?s milk and one was isolated from human swab. No resistant strains were found in sheep?s milk. The negative results of analysed gene

  • Název v anglickém jazyce

    Occurrence and characteristics of methicillin resistant Staphylococcus aureus and methicillin resistant coagulase-negative Staphylococci in raw milk manufacturing

  • Popis výsledku anglicky

    There were investgated occurrence of MRS in cow?s, goat?s, and sheep?s milk, human and animal nasal. The isolates were checked by the PCR method for the presence of mecA gene. The presence of the staphylococcal cassette chromosome mec (SCCmec), Panton-Valentine leukocidin (pvl) and genes encoding toxic shock syndrome toxin (tst) was detected in all strains confirmed as MRSA. S. aureus was the most frequently identified species, followed by S. haemolyticus, S. chromogenes, S. epidermidis and S. caprae. Among the resistant staphylococci (n=49) S. aureus (51 %) was found most frequently, followed by S. epidermidis (34.7 %), S. chromogenes (12.2 %), and S. haemolyticus (2 %). Resistant Staphyloccocus spp. occurred mainly in cow?s milk (MRSA, S. epidermidis, S. chromogenes, S. haemolyticus) and in animal?s swabs (S. epidermidis). One MRSA was also found in goat?s milk and one was isolated from human swab. No resistant strains were found in sheep?s milk. The negative results of analysed gene

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of FOOD SCIENCES

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    29

  • Číslo periodika v rámci svazku

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    11-16

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus