Změna profilu mastných kyselin v mléčném tuku cílenými zásahy ve výživě dojnic
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F12%3A%230000621" target="_blank" >RIV/26788462:_____/12:#0000621 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Změna profilu mastných kyselin v mléčném tuku cílenými zásahy ve výživě dojnic
Popis výsledku v původním jazyce
Kravské mléko obsahuje 3 až 5 % tuku. Složení mléčného tuku je ovlivněno několika faktory a to fází laktace, sezónními vlivy, tělesnou kondicí zvířete, plemenem, ale také ve složení krmné dávky, protože výživou je obsah tuku v porovnání s proteinem či laktózou snadno ovlivnitelný. Možností, jak nejrychleji dosáhnout změny v profilu mastných kyselin v mléčném tuku, je právě výživa.
Název v anglickém jazyce
Changing the profile of fatty acids in milk fat with targeted interventions in nutrition of dairy cows
Popis výsledku anglicky
Cow?s milk contains 3?5 % fat. The composition of milk fat is influenced by several factors and stage of lactation, seasonal effects, animal body condition, breed, but also the composition of the diet, because food is fat compared with protein or lactoseeasily influenced. Ways to quickly achieve a change in profile of fatty acids in milk fat, is just food.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Veterinářství
ISSN
0506-8231
e-ISSN
—
Svazek periodika
62
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
312-316
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—