Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F14%3A%230000714" target="_blank" >RIV/26788462:_____/14:#0000714 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    ITA

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Software ITA (I-METR-1 Křehkostní Analyzátor), který byl vytvořen pro výpočet křehkosti hovězího masa na základě změřených impedančních dat. Tato data jsou naměřena impedančním analyzátorem I-METR-1 a I-METR 2 na základě měření impedančních charakteristik masa pomocí vhodných elektrod a jsou v analyzátorech uložena a přes USB kabel snadno stahnutelná do PC. Software ITA přirozeně navazuje na již dříve vyvinutý software IDA, který umožňuje zpracování a vyhodnocení impedančních data hovězího masa. Výpočetkřehkosti je prováděn nad daty, která již byla softwarem IDA načtena a zpracována.

  • Název v anglickém jazyce

    ITA

  • Popis výsledku anglicky

    ITA Software (I-METR-1 Tenderness Analyzer) was created to calculate tenderness of beef on the basis of the measured impedance data. These data are measured with impedance analyzer I-METR-1 and I-METR-2 and processed with previously developed software IDA. Calculation of predicted beef tenderness is based on experimentally observed regression equations.

Klasifikace

  • Druh

    R - Software

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TA01010153" target="_blank" >TA01010153: Technologie pro rutinní měření kvalitativních parametrů výsekového masa a pro kontrolovaný proces jeho zrání za účelem zvýšení přidané hodnoty výrobků a definice nových produktů v masném průmyslu.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    ITA

  • Technické parametry

    Software ITA výpočet predikované křehkosti hovězího masa na základě impedančních dat změřených impedančním analyzátorem I-METR-1 a I-METR 2 a zpracovaných softwarem IDA. Výpočet je prováděn pomocí experimentálně zjištěných regresních vztahů, které je možné přímo v software uživatelsky modifikovat. Software také obsahuje funkci pro signalizaci optimální úrovně zrání. Výpočty je možné exportovat do tabulkového procesoru Excel nebo prostého textového souboru. Program je vytvořen v jazyce Python.

  • Ekonomické parametry

    Software zjednodušuje a částečně automatizuje sledování procesu zrání hovězího masa a umožňuje optimalizovat jeho průběh, což bude mít příznivé ekonomické důsledky pro producenty.

  • IČO vlastníka výsledku

    26788462

  • Název vlastníka

    Agrovýzkum Rapotín s.r.o.