Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Estimation of EUROP - Conformation and Fatness of Beef Carcasses by Bioelectrical Impedance Analysis

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F00%3A00000336" target="_blank" >RIV/60460709:41310/00:00000336 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Estimation of EUROP - Conformation and Fatness of Beef Carcasses by Bioelectrical Impedance Analysis

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Bioelectrical impedance analysis was evaluated on 292 beef carcasses for prediction of their EUROP-conformation and fatness. The bioimpedance analyzer developed for use in clinical medicine was adapted and connected with PC to be applied as a fully automatically measuring system for on-line measurement at a slaughter line. Fatty tissue mass indicated by EU-fatness wasn´t dependent significantly on any measured and calculated data. Significant dependencies can be found between conformation and resistance(r-0,86) and carcass weight (r=0,85). Warm carcass /slaughter/ weight (Ws, kg), resistance (R, ohm), lenght of body (L, cm) and reactance (Xc, ohm) were used to develop the prediction equations for estimating EUROP-conformation of beef carcasses. The best regression model involving R, L, Ws, L2/R calculated for 88% of variation (r2=0,88) for EU-conformation respectively. The results suggest that bioelectrical impedance data are useful to predict the conformation of beef carcasses in EUR

  • Název v anglickém jazyce

    Estimation of EUROP - Conformation and Fatness of Beef Carcasses by Bioelectrical Impedance Analysis

  • Popis výsledku anglicky

    Bioelectrical impedance analysis was evaluated on 292 beef carcasses for prediction of their EUROP-conformation and fatness. The bioimpedance analyzer developed for use in clinical medicine was adapted and connected with PC to be applied as a fully automatically measuring system for on-line measurement at a slaughter line. Fatty tissue mass indicated by EU-fatness wasn´t dependent significantly on any measured and calculated data. Significant dependencies can be found between conformation and resistance(r-0,86) and carcass weight (r=0,85). Warm carcass /slaughter/ weight (Ws, kg), resistance (R, ohm), lenght of body (L, cm) and reactance (Xc, ohm) were used to develop the prediction equations for estimating EUROP-conformation of beef carcasses. The best regression model involving R, L, Ws, L2/R calculated for 88% of variation (r2=0,88) for EU-conformation respectively. The results suggest that bioelectrical impedance data are useful to predict the conformation of beef carcasses in EUR

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    JE - Nejaderná energetika, spotřeba a užití energie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    The CIGR Electronic Journal, Texas A&M University

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    1

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus