Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Prediction of commercial classification values of beef carcasses by means of the bioelectrical impedance analysis (BIA).

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F03%3A00006104" target="_blank" >RIV/60460709:41310/03:00006104 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Prediction of commercial classification values of beef carcasses by means of the bioelectrical impedance analysis (BIA).

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The objective of the experiment was to determine the precision of the prediction of commercial classification values (conformation and fatness) of beef carcasses by means of the bioelectrical impedance analysis (BIA). The method was applied on 441 carcasses using an automatic measuring system with flat elastic electrodes with the surface area of 30 cm2 located on the outside of the left half-carcass. Resistance and reactance at two frequencies, i.e. 1 kHz and 100 kHz, were registered. A number of impedance values show significant correlations to the conformation of the carcass. Among all evaluated categories, the strongest correlation (r = 0.86) was found between conformation and the value D2/Xcp100k (relationship between the square of the distance between electrodes and the calculated parallel reactance at 100 kHz). Significant relations were also identified for fatness, particularly in the females. The highest correlations were found in values derived from the calculated parallel rea

  • Název v anglickém jazyce

    Prediction of commercial classification values of beef carcasses by means of the bioelectrical impedance analysis (BIA).

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of the experiment was to determine the precision of the prediction of commercial classification values (conformation and fatness) of beef carcasses by means of the bioelectrical impedance analysis (BIA). The method was applied on 441 carcasses using an automatic measuring system with flat elastic electrodes with the surface area of 30 cm2 located on the outside of the left half-carcass. Resistance and reactance at two frequencies, i.e. 1 kHz and 100 kHz, were registered. A number of impedance values show significant correlations to the conformation of the carcass. Among all evaluated categories, the strongest correlation (r = 0.86) was found between conformation and the value D2/Xcp100k (relationship between the square of the distance between electrodes and the calculated parallel reactance at 100 kHz). Significant relations were also identified for fatness, particularly in the females. The highest correlations were found in values derived from the calculated parallel rea

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    JB - Senzory, čidla, měření a regulace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA102%2F01%2F1344" target="_blank" >GA102/01/1344: Elektrické vlastnosti jatečně opracovaných půlek skotu ve vztahu k obsahu a rozdělení tuku v těle</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    48

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    243-250

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus