Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Analysis of the commercial grades for beef carcasses

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F02%3A00004547" target="_blank" >RIV/60460709:41310/02:00004547 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Analysis of the commercial grades for beef carcasses

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Based on a statistical analysis of data acquired in the process of instrument testing (video image analysis, bioelectrical impedance analysis) for objective classification, the objective character of the criteria for classification of conformation and fatness was also identified. During the tests, inspectors subjectively classified 118 young bulls and carried out their detailed dissection. The analysis identified significant correlations between conformation and weight of beef carcass (correlation coefficient r = 0.82) and its cuts. In addition, the analysis revealed almost a zero correlation between conformation and the relative (percentage) proportion of meat in beef carcass. On the contrary, the estimated fatness proved a close dependence on the proportion of fat in the whole carcass and in its separate cuts. During the analysis of a group of animals with similar fatness values, significant correlations were identified between conformation and the relative proportion of saleable mea

  • Název v anglickém jazyce

    Analysis of the commercial grades for beef carcasses

  • Popis výsledku anglicky

    Based on a statistical analysis of data acquired in the process of instrument testing (video image analysis, bioelectrical impedance analysis) for objective classification, the objective character of the criteria for classification of conformation and fatness was also identified. During the tests, inspectors subjectively classified 118 young bulls and carried out their detailed dissection. The analysis identified significant correlations between conformation and weight of beef carcass (correlation coefficient r = 0.82) and its cuts. In addition, the analysis revealed almost a zero correlation between conformation and the relative (percentage) proportion of meat in beef carcass. On the contrary, the estimated fatness proved a close dependence on the proportion of fat in the whole carcass and in its separate cuts. During the analysis of a group of animals with similar fatness values, significant correlations were identified between conformation and the relative proportion of saleable mea

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    JB - Senzory, čidla, měření a regulace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA102%2F01%2F1344" target="_blank" >GA102/01/1344: Elektrické vlastnosti jatečně opracovaných půlek skotu ve vztahu k obsahu a rozdělení tuku v těle</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    47

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    112-118

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus