Aktuální poznatky v oblasti výživy, šlechtění a reprodukce masného skotu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F18%3AN0000063" target="_blank" >RIV/26788462:_____/18:N0000063 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Aktuální poznatky v oblasti výživy, šlechtění a reprodukce masného skotu
Popis výsledku v původním jazyce
Workshop „Aktuální poznatky v oblasti výživy, šlechtění a reprodukce masného skotu“ proběhl 1. 11. 2018 ve firmě Agrovýzkum Rapotín s.r.o. Jeho cílem bylo přiblížit problematiku chovu skotu studentům SOŠ Šumperk. Vystoupili na něm odborníci z Agrovýzkumu Rapotín, kteří studentům představili svou práci a výsledky. Přednesená témata zahrnovala výživu skotu, genetiku a šlechtění a kvalitu masa. Témata přednášek: Mgr. Marie Mrázková, Ph.D. - Obnovená pastva skotu a ovcí v okolí Pradědu. Dr. agr. Hana Krejčová - Genetické hodnocení zvířat (historie, obecné principy a metody) – metody pro odhad plemenné hodnoty, využití v praxi. Mgr. Aleš Dufek - Kvalita hovězího masa. Ing. Oldřich Látal, Ph.D. - Aktuální poznatky ve výživě přežvýkavců.
Název v anglickém jazyce
Current knowledge in nutrition, breeding and reproduction in beef cattle
Popis výsledku anglicky
Workshop „Current knowledge in nutrition, breeding and reproduction in beef cattle“ took place on 1st November 2018 at Agrovýzkum Rapotín Ltd. The focus of this workshop was introduction of cattle breeding issues to the students of SOŠ Šumperk. The experts from Agrovýzkum Rapotin presented to students their work and results. Presented topics included ruminant nutrition, cattle breeding and genetic and quality of beef. Lectures topics: Mgr. Marie Mrázková, Ph.D. - Renewed cattle and sheep grazing in the Praděd surroundings. Dr. agr. Hana Krejčová - Genetic evaluation of animals (history, general principles and methods) - methods for estimation of breeding value, use in practice. Mgr. Aleš Dufek - Quality of beef. Ing. Oldřich Látal, Ph.D. - Current knowledge of ruminant nutrition.
Klasifikace
Druh
W - Uspořádání workshopu
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Místo konání akce
Rapotín
Stát konání akce
CZ - Česká republika
Datum zahájení akce
—
Datum ukončení akce
—
Celkový počet účastníků
25
Počet zahraničních účastníků
—
Typ akce podle státní přísl. účastníků
CST - Celostátní akce