Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Aktuální poznatky v oblasti výživy, šlechtění a reprodukce masného skotu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F18%3AN0000063" target="_blank" >RIV/26788462:_____/18:N0000063 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Aktuální poznatky v oblasti výživy, šlechtění a reprodukce masného skotu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Workshop „Aktuální poznatky v oblasti výživy, šlechtění a reprodukce masného skotu“ proběhl 1. 11. 2018 ve firmě Agrovýzkum Rapotín s.r.o. Jeho cílem bylo přiblížit problematiku chovu skotu studentům SOŠ Šumperk. Vystoupili na něm odborníci z Agrovýzkumu Rapotín, kteří studentům představili svou práci a výsledky. Přednesená témata zahrnovala výživu skotu, genetiku a šlechtění a kvalitu masa. Témata přednášek: Mgr. Marie Mrázková, Ph.D. - Obnovená pastva skotu a ovcí v okolí Pradědu. Dr. agr. Hana Krejčová - Genetické hodnocení zvířat (historie, obecné principy a metody) – metody pro odhad plemenné hodnoty, využití v praxi. Mgr. Aleš Dufek - Kvalita hovězího masa. Ing. Oldřich Látal, Ph.D. - Aktuální poznatky ve výživě přežvýkavců.

  • Název v anglickém jazyce

    Current knowledge in nutrition, breeding and reproduction in beef cattle

  • Popis výsledku anglicky

    Workshop „Current knowledge in nutrition, breeding and reproduction in beef cattle“ took place on 1st November 2018 at Agrovýzkum Rapotín Ltd. The focus of this workshop was introduction of cattle breeding issues to the students of SOŠ Šumperk. The experts from Agrovýzkum Rapotin presented to students their work and results. Presented topics included ruminant nutrition, cattle breeding and genetic and quality of beef. Lectures topics: Mgr. Marie Mrázková, Ph.D. - Renewed cattle and sheep grazing in the Praděd surroundings. Dr. agr. Hana Krejčová - Genetic evaluation of animals (history, general principles and methods) - methods for estimation of breeding value, use in practice. Mgr. Aleš Dufek - Quality of beef. Ing. Oldřich Látal, Ph.D. - Current knowledge of ruminant nutrition.

Klasifikace

  • Druh

    W - Uspořádání workshopu

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Místo konání akce

    Rapotín

  • Stát konání akce

    CZ - Česká republika

  • Datum zahájení akce

  • Datum ukončení akce

  • Celkový počet účastníků

    25

  • Počet zahraničních účastníků

  • Typ akce podle státní přísl. účastníků

    CST - Celostátní akce