Efektivní postupy pěstování pšenice pro produkci pšeničného škrobu a bioetanolu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F27184145%3A_____%2F10%3A0R000664" target="_blank" >RIV/27184145:_____/10:0R000664 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00027006:_____/10:00001059
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Efektivní postupy pěstování pšenice pro produkci pšeničného škrobu a bioetanolu
Popis výsledku v původním jazyce
Získané výsledky tříletého hodnocení vybraných sedmi odrůd ozimé pšenice s rozdílnou pekařskou jakostí pěstovaných při dvou různých způsobech zpracováních půdy, dvou intenzitách výživy a ochrany rostlin a na dvou lokalitách jednoznačně potvrdily významnou závislost produkce škrobu a bioetanolu na lokalitě, odrůdě i technologii pěstování. Nižší vstupy (hnojení N, ochrana rostlin) vedly k vyššímu podílu obsahu škrobu v zrně, a tím vyšší výtěžnosti bioetanolu.
Název v anglickém jazyce
Effective Methods of Wheat cultivation for starch and Bioethanol Production
Popis výsledku anglicky
Results of three-year experiments of seven selected winter wheat varieties with different baking quality planted using different agrotechnics and locations verified starch and bioethanol production dependence on locality, variety and agronomics. Lower entries (N fertilization, plant protection)led to higher starch content and bioethanol conversion rate.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GD - Hnojení, závlahy, zpracování půdy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1G58076" target="_blank" >1G58076: Charakteristiky škrobu a bílkovin zrna pšenice pro nepotravinářské využití; donory cenných znaků, vhodné odrůdy a pěstitelské technologie.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
—
Svazek periodika
126
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—