Effect of Different Crop Management and Locality on Starch and Bioethanol Production in Grain of Selected Winter Wheat Varieties.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F27184145%3A_____%2F09%3A0R000410" target="_blank" >RIV/27184145:_____/09:0R000410 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of Different Crop Management and Locality on Starch and Bioethanol Production in Grain of Selected Winter Wheat Varieties.
Popis výsledku v původním jazyce
Seven registered winter wheat varieties with potentially high production of grain and starch respectively were selected for evaluation: Barroko (A), Biscay (C), Cubus (A), Florett (C), Ilias (A), Meritto (B) and Rheia (B). Varieties were cultivated in two different localities - Prague Ruzyně and Chrášťany u Rakovníka in two years (2006-2007). There was two soil treatments conventional (CT) and minimum tillage (MT) and two levels of crop management. Different climatic conditions and both localities werethe most important factors for variability of starch content and bioethanol extraction. The soil tillage was important only in combination with high or low cultivation intensity. Both the most yielding varieties with the baking quality ?C? confirmed thehighest yield and extraction of bioethanol. The crucial factor for high extraction of bioethanol seems to be the content of starch.
Název v anglickém jazyce
Effect of Different Crop Management and Locality on Starch and Bioethanol Production in Grain of Selected Winter Wheat Varieties.
Popis výsledku anglicky
Seven registered winter wheat varieties with potentially high production of grain and starch respectively were selected for evaluation: Barroko (A), Biscay (C), Cubus (A), Florett (C), Ilias (A), Meritto (B) and Rheia (B). Varieties were cultivated in two different localities - Prague Ruzyně and Chrášťany u Rakovníka in two years (2006-2007). There was two soil treatments conventional (CT) and minimum tillage (MT) and two levels of crop management. Different climatic conditions and both localities werethe most important factors for variability of starch content and bioethanol extraction. The soil tillage was important only in combination with high or low cultivation intensity. Both the most yielding varieties with the baking quality ?C? confirmed thehighest yield and extraction of bioethanol. The crucial factor for high extraction of bioethanol seems to be the content of starch.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1G58076" target="_blank" >1G58076: Charakteristiky škrobu a bílkovin zrna pšenice pro nepotravinářské využití; donory cenných znaků, vhodné odrůdy a pěstitelské technologie.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
18th Eucarpia General Congress, Modern Variety Breeding for Present and Future Needs
ISBN
978-84-8363-302-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
—
Název nakladatele
Eucarpia
Místo vydání
Valencia
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—