Pšenice jarní Hope
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F27184145%3A_____%2F24%3AN0000013" target="_blank" >RIV/27184145:_____/24:N0000013 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://mze.gov.cz/public/app/sok/odrudyNouQF.do" target="_blank" >https://mze.gov.cz/public/app/sok/odrudyNouQF.do</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Pšenice jarní Hope
Popis výsledku v původním jazyce
Hope je pekařská polopozdní odrůda. Rostliny středně vysoké až vysoké, středně odolné proti poléhání. Zrno středně velké. Středně odolná proti napadení padlím pšenice na listu, středně odolná proti napadení komplexem listových skvrnitostí pšenice, odolná proti napadení feosferiovou skvrnitostí pšenice v klasu, odolná proti napadení hnědou rzivostí pšenice, odolná proti napadení žlutou rzivostí pšenice. Dle provokačních testů středně odolná proti napadení černou rzivostí trav, méně odolná proti napadení růžověním klasu pšenice. Výnos zrna v neošetřené variantě pěstování vysoký, v ošetřené variantě pěstování středně vysoký. Pekařská jakost kvalitní (kategorie A). Objemová výtěžnost pečiva středně vysoká až vysoká, obsah dusíkatých látek v sušině středně vysoký, hodnota Zelenyho testu vysoká, vaznost mouky vysoká, hodnota čísla poklesu středně vysoká až nízká, objemová hmotnost vysoká až velmi vysoká.
Název v anglickém jazyce
Spring wheat Hope
Popis výsledku anglicky
Hope is a semi-late baking wheat variety. The plants are medium to tall in height, moderately resistant to lodging. The grain is medium-sized. Moderately resistant to wheat powdery mildew on the leaves, moderately resistant to wheat leaf spot complex, resistant to Fusarium head blight, resistant to brown rust, and resistant to yellow rust. According to provocation tests, it is moderately resistant to black rust on grasses and less resistant to pink stain in wheat crops. The grain yield in untreated cultivation is high, while in treated cultivation it is moderately high. Baking quality is of good quality (category A). The volumetric bread yield is medium to high, nitrogen content in the dry matter is medium-high, the Zeleny test value is high, flour elasticity is high, the falling number is medium-high to low, and the bulk density is high to very high.
Klasifikace
Druh
Z<sub>odru</sub> - Odrůda
CEP obor
—
OECD FORD obor
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2024
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
SG-S867-18
Číselná identifikace
UKZUZ 007681/2024
Technické parametry
Uzavřena smlouva o licenčním využití s SELGEN, a.s. IČ47116099 ze dne 19.12.2012 Odpovědná osoba Dr.Ing. IVO SEDLÁČEK, Gorkého 2608/59, 767 01 Kroměříž, tel. 604 221 991
Ekonomické parametry
Zvýšení ročního objemu výroby
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
27184145
Název vlastníka
Výzkumné centrum SELTON, s.r.o.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
https://mze.gov.cz/public/app/sok/odrudyNouQF.do