Pšenice jarní Reflex
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F27184145%3A_____%2F24%3AN0000014" target="_blank" >RIV/27184145:_____/24:N0000014 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://mze.gov.cz/public/app/sok/odrudyNouQF.do" target="_blank" >https://mze.gov.cz/public/app/sok/odrudyNouQF.do</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Pšenice jarní Reflex
Popis výsledku v původním jazyce
Reflex je polopozdní odrůda nevhodná pro pekařské využití. Rostliny středně vysoké, středně odolné proti poléhání. Zrno středně velké. Středně odolná proti napadení padlím pšenice na listu, středně odolná proti napadení komplexem listových skvrnitostí pšenice, středně odolná proti napadení feosferiovou skvrnitostí pšenice v klasu, odolná proti napadení hnědou rzivostí pšenice. Dle provokačních testů odolná proti napadení černou rzivostí trav. Výnos zrna z podzimního výsevu pšenice seté jarní v neošetřené variantě pěstování vysoký, v ošetřené variantě pěstování velmi vysoký. Odrůda nevhodná pro pekařské využití (kategorie C). Objemová výtěžnost pečiva nízká, obsah dusíkatých látek v sušině středně vysoký až nízký, hodnota Zelenyho testu středně vysoká, vaznost mouky středně vysoká až nízká, hodnota čísla poklesu velmi vysoká, objemová hmotnost nízká.
Název v anglickém jazyce
Spring wheat Reflex
Popis výsledku anglicky
Reflex is a semi-late variety unsuitable for baking purposes. The plants are of medium height and moderately resistant to lodging. The grain is medium-sized. It is moderately resistant to wheat powdery mildew on the leaves, moderately resistant to wheat leaf spot complex, moderately resistant to wheat flag leaf spot (Fusarium), and resistant to brown rust in wheat. According to provocation tests, it is resistant to black rust in grasses. The grain yield from autumn sowing of spring wheat in an untreated cultivation variant is high; in a treated cultivation variant, it is very high. The variety is unsuitable for baking purposes (category C). The volumetric bread yield is low; the nitrogen content in the dry matter is medium to low; the Green's test value is medium high; the flour's elasticity is medium high to low; the falling number is very high; and the bulk density is low.
Klasifikace
Druh
Z<sub>odru</sub> - Odrůda
CEP obor
—
OECD FORD obor
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2024
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
SG-U820-15
Číselná identifikace
UKZUZ 007674/2024
Technické parametry
Uzavřena smlouva o licenčním využití s SELGEN, a.s. IČ47116099 ze dne 19.12.2012 Odpovědná osoba Dr.Ing. IVO SEDLÁČEK, Gorkého 2608/59, 767 01 Kroměříž, tel. 604 221 991
Ekonomické parametry
Zvýšení ročního objemu výroby
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
27184145
Název vlastníka
Výzkumné centrum SELTON, s.r.o.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
https://mze.gov.cz/public/app/sok/odrudyNouQF.do