Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Partial molar volumes of organic solutes in water

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F46747885%3A24220%2F10%3A%230001633" target="_blank" >RIV/46747885:24220/10:#0001633 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Partial molar volumes of organic solutes in water

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Density data for dilute aqueous solutions of two amino acids glycine, L-alanine) obtained using a flow vibrating-tube densimeter are presented together with partial molar volumes at infinite dilution (standard molar volumes) calculated from the measureddata. The experiments were performed at temperatures from (298 up to 443) K at pressures close to the saturation line of water, at pressures in the range from (15 to 17) MPa, and at 30 MPa. Values of an analogue of isothermal compressibility are also evaluated. The new data along with literature values of standard molar volumes and heat capacities are used for generating the recommended parameterization of an equation of state for standard molar thermodynamic properties of the aqueous amino acids

  • Název v anglickém jazyce

    Partial molar volumes of organic solutes in water

  • Popis výsledku anglicky

    Density data for dilute aqueous solutions of two amino acids glycine, L-alanine) obtained using a flow vibrating-tube densimeter are presented together with partial molar volumes at infinite dilution (standard molar volumes) calculated from the measureddata. The experiments were performed at temperatures from (298 up to 443) K at pressures close to the saturation line of water, at pressures in the range from (15 to 17) MPa, and at 30 MPa. Values of an analogue of isothermal compressibility are also evaluated. The new data along with literature values of standard molar volumes and heat capacities are used for generating the recommended parameterization of an equation of state for standard molar thermodynamic properties of the aqueous amino acids

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CF - Fyzikální chemie a teoretická chemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1M0554" target="_blank" >1M0554: Pokročilé sanační technologie a procesy</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    J. Chem. Thermodynamics

  • ISSN

    0021-9614

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

  • Číslo periodika v rámci svazku

    42

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus