Vybrané metody studia hmyzích fosilií v jantaru
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F46747885%3A24620%2F14%3A00001132" target="_blank" >RIV/46747885:24620/14:00001132 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://ziva.avcr.cz/2014-5/vybrane-metody-studia-hmyzich-fosilii-v-jantaru.html" target="_blank" >http://ziva.avcr.cz/2014-5/vybrane-metody-studia-hmyzich-fosilii-v-jantaru.html</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vybrané metody studia hmyzích fosilií v jantaru
Popis výsledku v původním jazyce
V článku jsou popsány různé moderní techniky, které lze využít pro studium biologických objektů v jantaru. Jde především o digitální fotografii v denním a infračerveném světle, skenování ve stolních skenerech, optickou a elektronovou mikroskopii, konfokální mikroskopii, mikroradiografii a rentgenovou mikrotomografii. Kombinace těchto technik může přispět k hlubšímu poznání fosilních inkluzí v jantaru
Název v anglickém jazyce
Selected Methods of Studying Insect Fossils in Amber
Popis výsledku anglicky
This paper describes various modern techniques used to study biological objects in amber. Those techniques include digital photography in daylight and in near-infrared light, scanning in desktop scanners, optical and electron microscopy, confocal microscopy, microradiography and X-ray microtomography. A combination of these techniques could contribute to a deeper understanding of fossil inclusions in amber
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
BO - Biofyzika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LO1201" target="_blank" >LO1201: ROZVOJ ÚSTAVU PRO NANOMATERIÁLY, POKROČILÉ TECHNOLOGIE A INOVACE TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů