Dodecenylsuccinic Anhydride Derivatives of Gum Karaya (Sterculia urens): Preparation, Characterization, and Their Antibacterial Properties
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F46747885%3A24620%2F15%3A00001497" target="_blank" >RIV/46747885:24620/15:00001497 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf505783e" target="_blank" >http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf505783e</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1021/jf505783e" target="_blank" >10.1021/jf505783e</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Dodecenylsuccinic Anhydride Derivatives of Gum Karaya (Sterculia urens): Preparation, Characterization, and Their Antibacterial Properties
Popis výsledku v původním jazyce
Esterifications of the tree-based gum, gum karaya (GK), using dodecenylsuccinic anhydride (DDSA) were carried out in aqueous solutions. GK was deacetylated using alkali treatment to obtain deacetylated gum karaya (DGK). The DGK and its DDSA derivative were characterized using gel permeation chromatography/multiangle laser light scattering (GPC/MALLS), attenuated total reflectance?Fourier transform infrared spectroscopy (ATR-FTIR), scanning electron microscopy (SEM), proton nuclear magnetic resonance spectroscopy (1H NMR), thermogravimetric analysis (TGA), differential scanning calorimetry (DSC) analysis, and rheological studies. The degree of substitution was found to be 10.25% for DGK using 1H NMR spectroscopy. The critical aggregation concentration of DDSA-DGK was determined using dye solubilization and surface tension methods. The antibacterial activity of the DDSA-DGK derivative was then investigated against Gram-negative Escherichia coli and Pseudomonas aeruginosa and Gram-positiv
Název v anglickém jazyce
Dodecenylsuccinic Anhydride Derivatives of Gum Karaya (Sterculia urens): Preparation, Characterization, and Their Antibacterial Properties
Popis výsledku anglicky
Esterifications of the tree-based gum, gum karaya (GK), using dodecenylsuccinic anhydride (DDSA) were carried out in aqueous solutions. GK was deacetylated using alkali treatment to obtain deacetylated gum karaya (DGK). The DGK and its DDSA derivative were characterized using gel permeation chromatography/multiangle laser light scattering (GPC/MALLS), attenuated total reflectance?Fourier transform infrared spectroscopy (ATR-FTIR), scanning electron microscopy (SEM), proton nuclear magnetic resonance spectroscopy (1H NMR), thermogravimetric analysis (TGA), differential scanning calorimetry (DSC) analysis, and rheological studies. The degree of substitution was found to be 10.25% for DGK using 1H NMR spectroscopy. The critical aggregation concentration of DDSA-DGK was determined using dye solubilization and surface tension methods. The antibacterial activity of the DDSA-DGK derivative was then investigated against Gram-negative Escherichia coli and Pseudomonas aeruginosa and Gram-positiv
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
ISSN
0021-8561
e-ISSN
—
Svazek periodika
63
Číslo periodika v rámci svazku
14
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
3757-3765
Kód UT WoS článku
000352751000002
EID výsledku v databázi Scopus
—