Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Specifika ekoagroturistiky se zaměřením na produkci biopotravin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F47813059%3A19520%2F12%3A%230001956" target="_blank" >RIV/47813059:19520/12:#0001956 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Specifika ekoagroturistiky se zaměřením na produkci biopotravin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článek uvádí do problematiky venkovského cestovního ruchu a konkrétně jeho formy ekoagroturistiky. Popisuje ekologické zemědělství a jeho produkt biopotraviny. Ekoagroturistikou je nazývána turistika, která je provozována v souladu s ochranou přírody a životního prostředí. Biopotraviny jsou výhradně produkty ekologického zemědělství. Vymezuje základní podmínky pro ekologické zemědělství a nabízí popis legislativních podkladů pro tuto oblast zemědělské činnosti.

  • Název v anglickém jazyce

    SPECIFIC OF AGROTOURISM TO FOCUS ON ORGANIC FOOD PRODUCTION

  • Popis výsledku anglicky

    Paper presents the problems of rural tourism and in particular its forms ekoagritourism. Describes organic farming and organic products. Ekoagritourism is called tourism, which is operated in accordance with nature and the environment. Organic foods arethe only organic products. It defines the basic conditions for organic farming and provides a description of the legislative basis for this area of agricultural activity.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků Mezinárodní vědecká konference: Aktuální trendy lázeňství, hotelnictví a turismu

  • ISBN

    978-80-7248-771-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Slezská univerzita v Opavě, Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné

  • Místo vydání

    Karviná

  • Místo konání akce

    Opava

  • Datum konání akce

    1. 1. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku