Proces tvorby lokálního produktu cestovního ruchu vycházející z potenciálu českého rybářství a rybníkářství
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25619161%3A_____%2F21%3AN0000006" target="_blank" >RIV/25619161:_____/21:N0000006 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://ryba.czu.cz/cs/r-17229-vystupy-projektu/certifikovana-metodika.html" target="_blank" >https://ryba.czu.cz/cs/r-17229-vystupy-projektu/certifikovana-metodika.html</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Proces tvorby lokálního produktu cestovního ruchu vycházející z potenciálu českého rybářství a rybníkářství
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem metodiky je poskytnout vhodný postup tvorby lokálního produktu cestovního ruchu se zaměřením na rybářství, rybníkářství, rybolov a rybí gastronomii se zapojením jednak všech stakeholderů v regionu/destinaci cestovního ruchu a také se zapojením rezidentů a místních společenství, které mají přímý vztah k tomuto českému fenoménu. Anotace anglicky
Název v anglickém jazyce
The process of the tourism local product development proceeding from the Czech fishery and fish farming potential
Popis výsledku anglicky
The methodology aim is to provide the suitable procedure of the tourism local product development focused on a fishery, fish farming and fish gastronomy. The methodology respects the needs of region/tourism destination stakeholders, residents and local associations/communities related to the subject.
Klasifikace
Druh
N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem
CEP obor
—
OECD FORD obor
50200 - Economics and Business
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/DG18P02OVV057" target="_blank" >DG18P02OVV057: Kulturní tradice českého rybářství ve světle jejího využití v cestovním ruchu a krajinotvorbě</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
Proces tvorby lokálního produktu cestovního ruchu
Číslo předpisu
08-21
Technické parametry
Cílem metodiky je poskytnout vhodný postup tvorby lokálního produktu cestovního ruchu se zaměřením na rybářství, rybníkářství, rybolov a rybí gastronomii se zapojením jednak všech stakeholdrů v regionu/destinaci cestovního ruchu a také se zapojením rezidentů a místníchspolečenství, které mají přímý vztah k tomuto českému fenoménu. Vznikem lokálních produktů cestovního ruchu může dojít k následnému propojení do regionálních produktů na základě síťování a tím ke zvyšování povědomí o české tradici rybářství a rybníkářství mimo hranice daného regionu. Metodika je určena zástupcům obcí v České republice, organizacím destinačního managementu zejména na lokální a oblastní úrovni, ale i s přesahem na regionální úroveň, a všem iniciátorům na straně stakeholdrů, kteří svými aktivitami přispívají k udržování a šíření tradice českého rybářství a rybníkářství. Hlavním smyslem metodiky je poskytnout srozumitelný postup při tvorbě lokálního produktu cestovního ruchu s využitím potenciálu rybářství a rybníkářství, popřípadě i k tvorbě takového produktu motivovat jakékoliv stakeholdry vyskytující se v destinaci. Součástí metodiky je postup tvorby lokálního produktu, který je znázorněn pomocí vývojového diagramu, a dále jsou jednotlivé kroky detailně popsány.
Ekonomické parametry
Cílem metodiky je poskytnout vhodný postup tvorby lokálního produktu cestovního ruchu se zaměřením na rybářství, rybníkářství, rybolov a rybí gastronomii se zapojením jednak všech stakeholdrů v regionu/destinaci cestovního ruchu a také se zapojením rezidentů a místníchspolečenství, které mají přímý vztah k tomuto českému fenoménu. Vznikem lokálních produktů cestovního ruchu může dojít k následnému propojení do regionálních produktů na základě síťování a tím ke zvyšování povědomí o české tradici rybářství a rybníkářství mimo hranice daného regionu. Hlavním smyslem metodiky je poskytnout srozumitelný postup při tvorbě lokálního produktu cestovního ruchu s využitím potenciálu rybářství a rybníkářství, popřípadě i k tvorbě takového produktu motivovat jakékoliv stakeholdry vyskytující se v destinaci. Součástí metodiky je postup tvorby lokálního produktu, který je znázorněn pomocí vývojového diagramu, a dále jsou jednotlivé kroky detailně popsány.
Označení certifikačního orgánu
Ministerstvo pro místní rozvoj
Datum certifikace
—
Způsoby využití výsledku
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy