Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Proces tvorby lokálního produktu cestovního ruchu vycházející z potenciálu českého rybářství a rybníkářství

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25619161%3A_____%2F21%3AN0000006" target="_blank" >RIV/25619161:_____/21:N0000006 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://ryba.czu.cz/cs/r-17229-vystupy-projektu/certifikovana-metodika.html" target="_blank" >https://ryba.czu.cz/cs/r-17229-vystupy-projektu/certifikovana-metodika.html</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Proces tvorby lokálního produktu cestovního ruchu vycházející z potenciálu českého rybářství a rybníkářství

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem metodiky je poskytnout vhodný postup tvorby lokálního produktu cestovního ruchu se zaměřením na rybářství, rybníkářství, rybolov a rybí gastronomii se zapojením jednak všech stakeholderů v regionu/destinaci cestovního ruchu a také se zapojením rezidentů a místních společenství, které mají přímý vztah k tomuto českému fenoménu. Anotace anglicky

  • Název v anglickém jazyce

    The process of the tourism local product development proceeding from the Czech fishery and fish farming potential

  • Popis výsledku anglicky

    The methodology aim is to provide the suitable procedure of the tourism local product development focused on a fishery, fish farming and fish gastronomy. The methodology respects the needs of region/tourism destination stakeholders, residents and local associations/communities related to the subject.

Klasifikace

  • Druh

    N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50200 - Economics and Business

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/DG18P02OVV057" target="_blank" >DG18P02OVV057: Kulturní tradice českého rybářství ve světle jejího využití v cestovním ruchu a krajinotvorbě</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    Proces tvorby lokálního produktu cestovního ruchu

  • Číslo předpisu

    08-21

  • Technické parametry

    Cílem metodiky je poskytnout vhodný postup tvorby lokálního produktu cestovního ruchu se zaměřením na rybářství, rybníkářství, rybolov a rybí gastronomii se zapojením jednak všech stakeholdrů v regionu/destinaci cestovního ruchu a také se zapojením rezidentů a místníchspolečenství, které mají přímý vztah k tomuto českému fenoménu. Vznikem lokálních produktů cestovního ruchu může dojít k následnému propojení do regionálních produktů na základě síťování a tím ke zvyšování povědomí o české tradici rybářství a rybníkářství mimo hranice daného regionu. Metodika je určena zástupcům obcí v České republice, organizacím destinačního managementu zejména na lokální a oblastní úrovni, ale i s přesahem na regionální úroveň, a všem iniciátorům na straně stakeholdrů, kteří svými aktivitami přispívají k udržování a šíření tradice českého rybářství a rybníkářství. Hlavním smyslem metodiky je poskytnout srozumitelný postup při tvorbě lokálního produktu cestovního ruchu s využitím potenciálu rybářství a rybníkářství, popřípadě i k tvorbě takového produktu motivovat jakékoliv stakeholdry vyskytující se v destinaci. Součástí metodiky je postup tvorby lokálního produktu, který je znázorněn pomocí vývojového diagramu, a dále jsou jednotlivé kroky detailně popsány.

  • Ekonomické parametry

    Cílem metodiky je poskytnout vhodný postup tvorby lokálního produktu cestovního ruchu se zaměřením na rybářství, rybníkářství, rybolov a rybí gastronomii se zapojením jednak všech stakeholdrů v regionu/destinaci cestovního ruchu a také se zapojením rezidentů a místníchspolečenství, které mají přímý vztah k tomuto českému fenoménu. Vznikem lokálních produktů cestovního ruchu může dojít k následnému propojení do regionálních produktů na základě síťování a tím ke zvyšování povědomí o české tradici rybářství a rybníkářství mimo hranice daného regionu. Hlavním smyslem metodiky je poskytnout srozumitelný postup při tvorbě lokálního produktu cestovního ruchu s využitím potenciálu rybářství a rybníkářství, popřípadě i k tvorbě takového produktu motivovat jakékoliv stakeholdry vyskytující se v destinaci. Součástí metodiky je postup tvorby lokálního produktu, který je znázorněn pomocí vývojového diagramu, a dále jsou jednotlivé kroky detailně popsány.

  • Označení certifikačního orgánu

    Ministerstvo pro místní rozvoj

  • Datum certifikace

  • Způsoby využití výsledku

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy