Kulturní turismus a tradiční gastronomie v turistickém regionu Severní Morava a Slezsko
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F47813059%3A19520%2F13%3A%230002253" target="_blank" >RIV/47813059:19520/13:#0002253 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kulturní turismus a tradiční gastronomie v turistickém regionu Severní Morava a Slezsko
Popis výsledku v původním jazyce
Kulturní turismus patří k jedněm z nejrozšířenějších forem cestovního ruchu. Příspěvek dokládá význam této formy cestovního ruchu a jeho velmi úzkou souvislost s regionální gastronomií, a to na příkladu Moravskoslezského kraje, resp. turistického regionuSeverní Morava a Slezsko. V lokalitách s významným kulturním cestovním ruchem upozorňuje na bohatou nabídku tradiční české kuchyně v certifikovaných stravovacích zařízeních projektu Czech Specials v rámci posílení konkurenceschopnosti regionu. Pro analýzu využíváme údaje o počtu nemovitých památek a restaurací nabízejících regionální kuchyni v jednotlivých turistických oblastech regionu a testujeme jejich statistickou závislost s cílem potvrdit hypotézy, které předpokládají, že mezi zmíněnými daty existují pozitivní vztahy.
Název v anglickém jazyce
Cultural tourism and traditional gastronomy in the touristy region of Northern Moravia and Silesia
Popis výsledku anglicky
Cultural tourism is one of the most widespread forms of tourism. This contribution illustrates the importance of this form of tourism and its very close relationship with regional cuisine, namely on the example of the Moravian-Silesian Region, resp. thetourist region North Moravia and Silesia. In areas with significant cultural tourism the paper draws attention to the wide range of traditional Czech cuisine in certified catering facilities of the Czech Specials project in order to strengthen the competitiveness of the region. For the analysis we use data on the number of immovable monuments and restaurants offering regional cuisine in the tourist areas of the region and we are testing their statistical dependence in order to verify hypotheses, which assume that between these data there are positive relations.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
AE - Řízení, správa a administrativa
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků VI. mezinárodní vědecká konference doktorandů a mladých vědeckých pracovníků
ISBN
978-80-7248-901-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
11
Strana od-do
146-156
Název nakladatele
SU OPF
Místo vydání
Karviná
Místo konání akce
Karviná
Datum konání akce
8. 11. 2013
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—