Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kulturní turismus a tradiční gastronomie v turistickém regionu Severní Morava a Slezsko

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F47813059%3A19520%2F13%3A%230002253" target="_blank" >RIV/47813059:19520/13:#0002253 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kulturní turismus a tradiční gastronomie v turistickém regionu Severní Morava a Slezsko

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Kulturní turismus patří k jedněm z nejrozšířenějších forem cestovního ruchu. Příspěvek dokládá význam této formy cestovního ruchu a jeho velmi úzkou souvislost s regionální gastronomií, a to na příkladu Moravskoslezského kraje, resp. turistického regionuSeverní Morava a Slezsko. V lokalitách s významným kulturním cestovním ruchem upozorňuje na bohatou nabídku tradiční české kuchyně v certifikovaných stravovacích zařízeních projektu Czech Specials v rámci posílení konkurenceschopnosti regionu. Pro analýzu využíváme údaje o počtu nemovitých památek a restaurací nabízejících regionální kuchyni v jednotlivých turistických oblastech regionu a testujeme jejich statistickou závislost s cílem potvrdit hypotézy, které předpokládají, že mezi zmíněnými daty existují pozitivní vztahy.

  • Název v anglickém jazyce

    Cultural tourism and traditional gastronomy in the touristy region of Northern Moravia and Silesia

  • Popis výsledku anglicky

    Cultural tourism is one of the most widespread forms of tourism. This contribution illustrates the importance of this form of tourism and its very close relationship with regional cuisine, namely on the example of the Moravian-Silesian Region, resp. thetourist region North Moravia and Silesia. In areas with significant cultural tourism the paper draws attention to the wide range of traditional Czech cuisine in certified catering facilities of the Czech Specials project in order to strengthen the competitiveness of the region. For the analysis we use data on the number of immovable monuments and restaurants offering regional cuisine in the tourist areas of the region and we are testing their statistical dependence in order to verify hypotheses, which assume that between these data there are positive relations.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    AE - Řízení, správa a administrativa

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků VI. mezinárodní vědecká konference doktorandů a mladých vědeckých pracovníků

  • ISBN

    978-80-7248-901-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    146-156

  • Název nakladatele

    SU OPF

  • Místo vydání

    Karviná

  • Místo konání akce

    Karviná

  • Datum konání akce

    8. 11. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku