Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Regionální gastronomie jako nástroj rozvoje kulturního cestovního ruchu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F47813059%3A19520%2F13%3A%230002545" target="_blank" >RIV/47813059:19520/13:#0002545 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Regionální gastronomie jako nástroj rozvoje kulturního cestovního ruchu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V posledních letech nabývá na významu a popularitě turismus, spojený s ochutnávkou tradičních produktů farmářů a kulinářských specialit v certifikovaných restauracích. Článek pojednává o problematice regionální gastronomie v České republice a s ní spojené turistice, za účelem poznávání regionální gastronomie. Vychází z realizovaného dotazníkového šetření mezi návštěvníky turistických regionů a zabývá se analýzou spokojenosti turistů s produkty místní gastronomie a službami v certifikovaných restauracích. Cílem příspěvku bylo poukázat na využití tradičního gastronomického potenciálu turistických regionů v cestovním ruchu.

  • Název v anglickém jazyce

    THE REGIONAL GASTRONOMY AS AN INSTRUMENT OF TOURISM

  • Popis výsledku anglicky

    In recent years gaining in importance and popularity of tourism with tasting of traditional products and culinary specialties of farmers in certified restaurants. Article discusses the issue of regional cuisine in the Czech Republic and the related tourism in order to know the regional gastronomy. It is based on a questionnaire survey among residents of tourist regions and deals with the analysis of tourists satisfied with local gastronomy products and services in certified restaurants and also evaluation of traffic in tourist destinations. The aim of this paper was to highlight the potential use of traditional gastronomic tourism regions in tourism.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    AL - Umění, architektura, kulturní dědictví

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník recenzovaných příspěvků z mezinárodní vědecké konference Hotelnictví, turismus a vzdělávání

  • ISBN

    978-80-87411-53-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

    167-178

  • Název nakladatele

    Vysoká škola hotelová Praha

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    1. 1. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku