Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Regionální gastronomie v Moravskoslezském kraji jako prostředek pro podporu cestovního ruchu.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F47813059%3A19520%2F14%3A%230002578" target="_blank" >RIV/47813059:19520/14:#0002578 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Regionální gastronomie v Moravskoslezském kraji jako prostředek pro podporu cestovního ruchu.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem příspěvku je vytyčit základní předpoklady v regionu pro regionální gastronomii a zhodnotit tak, zda je v Moravskoslezském kraji možnost tento směr rozvíjet a podpořit tak cestovní ruch. Článek pracuje s metodami SWOT analýza a regionální analýza. Vúvodu jsou věnovány kapitoly teoretickým výstupům. V praktické části následuje zhodnocení potenciálu oblasti pro cestovní ruch. Na základě provedené regionální analýzy, která byla zaměřena na popis geografických, demografických a kulturních předpokladůoblasti, můžeme hovořit o tom, že Moravskoslezský kraj má předpoklady pro rozvoj regionální gastronomie.

  • Název v anglickém jazyce

    Regional gastronomy as a means to promote tourism in the Moravian-Silesian region

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this paper is to set out the basic prerequisites in the region for regional gastronomy and evaluate as to whether the Moravian-Silesian Region the opportunity to develop this direction and encourage tourism. Article works with methods SWOT analysis and regional analysis. In the beginning chapters are devoted to the theoretical output. In the practical part follows the appreciation potential of the area for tourism. Based on the regional analysis, which focused on the description of geographic, demographic and cultural assumptions of the field, we can talk about the Moravian-Silesian region has potential for the development of regional gastronomy.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    JJ - Ostatní materiály

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    XVII. Mezinárodní kolokvium o regionálních vědách

  • ISBN

    978-80-210-6840-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    887-894

  • Název nakladatele

    Masarykova univerzita

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Hustopeče

  • Datum konání akce

    19. 6. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku