Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Průzkum spokojenosti specifického segmentu klientů s nabídkou služeb veřejného stravování v České republice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F47813059%3A19520%2F15%3A%230003747" target="_blank" >RIV/47813059:19520/15:#0003747 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Průzkum spokojenosti specifického segmentu klientů s nabídkou služeb veřejného stravování v České republice

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Celiakie je autoimunitní onemocnění postihující všechny věkové skupiny. Jedinou možnou léčbou je dodržování bezlepkové diety. Článek pojednává o úskalích, na která naráží osoba s celiakií během veřejného stavování. Cílem článku je analyzovat spokojenostceliaků s nabídkou v hromadných stravovacích zařízení otevřeného typu, tj. restauracích, v České republice v návaznosti na nové Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU. Tato nová evropská právní úprava přináší provozovatelům zařízení společného stravování konkrétně stanovenou povinnost uvádět alergeny obsažené v nabízených pokrmech. Jedná se o velmi aktuální téma, protože tato povinnost vznikla dnem nabytí účinnosti Nařízení, 13. 12. 2014.

  • Název v anglickém jazyce

    Marketing Research of Demand In The Catering Services Market On The Example Of A Specific Customer Segment

  • Popis výsledku anglicky

    Coeliac disease is an autoimmune disorder affecting all age groups. The only possible treatment is the gluten free diet. The paper looks into obstacles encountered by a person with coeliac disease when eating out. The aim of the paper is to analyse customers satisfaction with supply in public catering establishment, i.e. restaurants, in the Czech Republic following the new Regulation of the European Parliament and the EU Council. This new European legal provision imposes the specific duty on catering businesses to clearly list allergens contained in offered meals. This is a very relevant topic, as this duty arises on the day of the Regulation becoming effective on 12. December 2014.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    AE - Řízení, správa a administrativa

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník recenzovaných příspěvků ze 4. Mezinárodní vědecké konference aktuální trendy lázeňství, hotelnictví a turismu 2015

  • ISBN

    978-80-7510-140-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    280-290

  • Název nakladatele

    SU Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě

  • Místo vydání

    Tábor

  • Místo konání akce

    Tábor

  • Datum konání akce

    9. 4. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku