Průzkum spokojenosti specifického segmentu klientů s nabídkou služeb veřejného stravování v České republice
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F47813059%3A19520%2F15%3A%230003747" target="_blank" >RIV/47813059:19520/15:#0003747 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Průzkum spokojenosti specifického segmentu klientů s nabídkou služeb veřejného stravování v České republice
Popis výsledku v původním jazyce
Celiakie je autoimunitní onemocnění postihující všechny věkové skupiny. Jedinou možnou léčbou je dodržování bezlepkové diety. Článek pojednává o úskalích, na která naráží osoba s celiakií během veřejného stavování. Cílem článku je analyzovat spokojenostceliaků s nabídkou v hromadných stravovacích zařízení otevřeného typu, tj. restauracích, v České republice v návaznosti na nové Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU. Tato nová evropská právní úprava přináší provozovatelům zařízení společného stravování konkrétně stanovenou povinnost uvádět alergeny obsažené v nabízených pokrmech. Jedná se o velmi aktuální téma, protože tato povinnost vznikla dnem nabytí účinnosti Nařízení, 13. 12. 2014.
Název v anglickém jazyce
Marketing Research of Demand In The Catering Services Market On The Example Of A Specific Customer Segment
Popis výsledku anglicky
Coeliac disease is an autoimmune disorder affecting all age groups. The only possible treatment is the gluten free diet. The paper looks into obstacles encountered by a person with coeliac disease when eating out. The aim of the paper is to analyse customers satisfaction with supply in public catering establishment, i.e. restaurants, in the Czech Republic following the new Regulation of the European Parliament and the EU Council. This new European legal provision imposes the specific duty on catering businesses to clearly list allergens contained in offered meals. This is a very relevant topic, as this duty arises on the day of the Regulation becoming effective on 12. December 2014.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
AE - Řízení, správa a administrativa
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník recenzovaných příspěvků ze 4. Mezinárodní vědecké konference aktuální trendy lázeňství, hotelnictví a turismu 2015
ISBN
978-80-7510-140-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
11
Strana od-do
280-290
Název nakladatele
SU Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
Místo vydání
Tábor
Místo konání akce
Tábor
Datum konání akce
9. 4. 2015
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—