Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Dopady Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU č. 1169/2011 na nabídku a poptávku na trhu stravovacích služeb na příkladu specifického segmentu klientů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F47813059%3A19520%2F15%3A%230003735" target="_blank" >RIV/47813059:19520/15:#0003735 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Dopady Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU č. 1169/2011 na nabídku a poptávku na trhu stravovacích služeb na příkladu specifického segmentu klientů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Podle studií, které byly provedeny na základě tzv. alergenové směrnice, spotřebitelé s potravinovou alergií nebo intolerancí reprezentují 3 až 4 % dospělé populace a 7 až 8 % dětí v Evropské unii. Celiakie je jedním z autoimunitních onemocnění postihujících všechny věkové skupiny, jedinou možnou léčbou je dodržování bezlepkové diety. Cílem příspěvku je analyzovat vhodnost nabídky pro celiaky ve vybraných hromadných stravovacích zařízení otevřeného typu, tj. restauracích, v České republice v návaznosti na nové Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU, které vstoupilo v platnost 13. 12. 2014. Druhou část příspěvku tvoří interpretace průzkumu subjektivního hodnocení přínosu vstupu v platnost dané legislativní normy pro specifický segment klienty - celiaky. Alergen značený v seznamu alergenů číslem jedna záměrně nevylučují ze svého jídelníčku pouze osoby s celiakií, ale také osoby s alergií na lepek. V posledních letech se také stále ve větším počtu vyskytují také osoby, které se dobrovoln

  • Název v anglickém jazyce

    Impacts Of The European Parliament And The Eu Council No. 1169/2011 On Supply And Demand In The Catering Services Market On The Example Of A Specific Customer Segment

  • Popis výsledku anglicky

    Coeliac disease is an autoimmune disorder affecting all age groups. The only possible treatment is the gluten free diet. The aim of the paper is to analyse suitability of meals on offer in selected public catering establishment, i.e. restaurants, in theCzech Republic following the new Regulation of the European Parliament and the EU Council. This new European legal provision imposes the specific duty on catering businesses to clearly list allergens contained in offered meals. This duty arises on the day of the Regulation becoming effective on 12. December 2014. The second part of the paper analyses customers satisfaction with supply in public catering establishment, i.e. restaurants, in the Czech Republic following the new Regulation.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    AE - Řízení, správa a administrativa

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Logos polytechnikos

  • ISSN

    1804-3682

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    6.

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3/2015

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    18

  • Strana od-do

    190-208

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus