Quo Vadis, česká gastronomie?
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F47813059%3A19520%2F11%3A%230001618" target="_blank" >RIV/47813059:19520/11:#0001618 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Quo Vadis, česká gastronomie?
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem příspěvku je stručný nástin problémů české gastronomie v kontextu celospolečenských změn. Uvedeny jsou vybrané statistické ukazatele o výkonech oboru ubytování, stravování. V další části je charakterizována úloha jednotlivých typů restauračních zařízení z pohledu klienta. Závěrečná část je věnována rozsáhlejšímu rozboru možností řešení některých problémů provozu restauračních zařízení s důrazem na nutnost rozšíření spotřebitelského povědomí o kvalitě nabízených jídel, zejména pak jídel tradiční české kuchyně. Výchova klientů k lepšímu vnímání práce personálu a individuální rozlišení kvality podávaných jídel povede k oboustranně prospěšnému žádoucímu posunu kvality poskytovaných restauračních služeb.
Název v anglickém jazyce
Quo Vadis, Czech Gastronomy?
Popis výsledku anglicky
This paper is a brief outline of the problems of Czech cuisine in the context of social changes. Included are selected statistical indicators on the performance of field accommodation, catering. The next section is about the role of different types of restaurants from the perspective of the client. The final section is devoted to extensive analysis of possible solutions to some problems of food and beverage operations with emphasis on the necessity of increasing consumer awareness about the quality of the offered meals, especially meals of traditional Czech cuisine. Education of clients to a better perception of the work of individual staff and resolution quality of the dishes served will lead to a mutually beneficial desired shift in the quality of catering services.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
AH - Ekonomie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Regionální rozvoj a cestovní ruch
ISBN
978-80-87035-44-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
198-206
Název nakladatele
Vysoká škola polytechnická v Jihlavě
Místo vydání
Jihlava
Místo konání akce
Jihlava
Datum konání akce
1. 12. 2011
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—