Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

HÝBL, M., URBAN, J., VÁCLAVÍKOVÁ, J., GRIGA, M. (2001): Evaluation of Pea Genetic Resources Collection for Seed Starch, Amylose/Amylopectin and Protein Content. Czech J. Genet. Plant Breed., 37, (4) 114 - 123.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F48392952%3A_____%2F01%3A91631_2" target="_blank" >RIV/48392952:_____/01:91631_2 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    HÝBL, M., URBAN, J., VÁCLAVÍKOVÁ, J., GRIGA, M. (2001): Evaluation of Pea Genetic Resources Collection for Seed Starch, Amylose/Amylopectin and Protein Content. Czech J. Genet. Plant Breed., 37, (4) 114 - 123.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    There is growing interest in pea seed starch and mainly its component amylose for non-food utilisation. 402 accessions of the Czech National Collection of Pea Genetic Resources were analysed in a one-year trial for seed starch, amylose/amylopectin and crude protein content. The accessions were divided according to seed shape and starch, amylose/amylopectin and crude protein content into the 9 classes. Classification scales for evaluation of these characteristics were proposed. The starch content of smooth, wrinkled and intermediate peas was correlated with amylose, amylopectin and crude protein content. Results of screening could be considered as a preliminary source of information for breeding of pea varieties with improved starch and amylose content.

  • Název v anglickém jazyce

    HÝBL, M., URBAN, J., VÁCLAVÍKOVÁ, J., GRIGA, M. (2001): Evaluation of Pea Genetic Resources Collection for Seed Starch, Amylose/Amylopectin and Protein Content. Czech J. Genet. Plant Breed., 37, (4) 114 - 123.

  • Popis výsledku anglicky

    There is growing interest in pea seed starch and mainly its component amylose for non-food utilisation. 402 accessions of the Czech National Collection of Pea Genetic Resources were analysed in a one-year trial for seed starch, amylose/amylopectin and crude protein content. The accessions were divided according to seed shape and starch, amylose/amylopectin and crude protein content into the 9 classes. Classification scales for evaluation of these characteristics were proposed. The starch content of smooth, wrinkled and intermediate peas was correlated with amylose, amylopectin and crude protein content. Results of screening could be considered as a preliminary source of information for breeding of pea varieties with improved starch and amylose content.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GE - Šlechtění rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EP9163" target="_blank" >EP9163: Šlechtění hrachu (Pisum sativum L.) na vysoký obsah amylosy pro průmyslové využití</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Genetic and Plant Breeding

  • ISSN

    1212-1975

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    37

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    114-123

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus