Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Gottwaldová P., Pelikán J. (2007): Vliv tepelné úpravy osiva na klíčivost a podíl tvrdých semen krmného slézu (Malva verticillata L.)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F48532452%3A_____%2F07%3A8P002126" target="_blank" >RIV/48532452:_____/07:8P002126 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26296080:_____/07:9P000793

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Gottwaldová P., Pelikán J. (2007): Vliv tepelné úpravy osiva na klíčivost a podíl tvrdých semen krmného slézu (Malva verticillata L.)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V laboratorních podmínkách byla analyzována klíčivost semen krmného slézu. Za účelem snížení obsahu tvrdých semen byl u slézu sledován vliv různých teplot při zahřívání a délky jejich působení na klíčivost a množství tvrdých semen. Z výsledků vyplývá a statisticky bylo prokázáno, že semena slézu u většiny vzorků nejlépe klíčila po zahřívání osiva v teplotním rozmezí 60 až 70oC. K zahřívání osiva postačí dvě hodiny.

  • Název v anglickém jazyce

    The influence of seeds heating on the germination and the proportion of fodder mallow (Malva verticillata L.) hard seeds

  • Popis výsledku anglicky

    The germination of fodder mallow seeds under laboratory conditions was analysed. The influence of different temperature and the length of heating on the germination and the hard seeds amount were observed. The main purpose was the reduction of hard seedsamount. From the obtained results follow that seeds of fodder mallow have the best germination after the influence of temperature 60 - 70oC. Two hours are enough for the seeds heating.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF3056" target="_blank" >QF3056: Vitalita osiva,kvalita sadby a jejich význam u tradičních a vybraných netradičních perspektivních plodin pro šlechtění, semenářství a pěstitele.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Vliv abiotických a biotických stresorů na vlastnosti rostlin 2007

  • ISBN

    978-80-87011-00-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    435-443

  • Název nakladatele

    Výzkumný ústav rostlinné výroby v.v.i. Praha-Ruzyně,Česká zemědělská univerzita v Praze

  • Místo vydání

    Výzkumný ústav rostlinné výroby v.v.i.,Praha

  • Místo konání akce

    Výzkumný ústav rostlinné výroby v.v.i. Praha-Ruz

  • Datum konání akce

    21. 3. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku