Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv přídavku esenciálních aminokyselin na kvalitu mléka dojnic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F06%3A%230000276" target="_blank" >RIV/49608851:_____/06:#0000276 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv přídavku esenciálních aminokyselin na kvalitu mléka dojnic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem pokusu bylo stanovit vliv přídavku sojového proteinu HP 300 obohaceného aminokyselinami lysinem (Lys), methioninem (Met) a histidinem (His), podaného buď ve formě prášku (C) nebo ruminálně chráněných tablet (T) do bachoru dojnic, na množství a obsahové složení mléka. Pokus byl proveden na 3 laktujících holštýnských dojnicích s průměrnou hmotností 523 kg. Průměrná mléčná užitkovost ve skupině C byla 16.73 kg a byla průkazně nižší než ve skupině T (17.8 kg, P<0.05). Obsah proteinu, tuku a laktózy (%) nebyl pokusným zásahem ovlivněn. Denní produkce proteinu byla nižší ve skupině C (529.5 g/d) než ve skupině T (569.3 g/d, P<0.05). Zvýšení produkce proteinu ve skupině T se projevilo výrazným zvýšením procentického obsahu a denní produkce kaseinu v mléce. In: Vliv výrobních faktorů a welfare na zdraví a plodnost dojnic a kvalitu a bezpečnost mléka jako potravinové suroviny, Rapotín, 12.10. 2006, 57-59, ISBN 80-903142-6-0.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of essential amino acids supplement on the quality of milk of lactating dairy cows

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of the experiment was to determine the influence of soya-protein HP 300 enriched with amino acids lysine (Lys), methionine (Met) and histidine (His) added either as a powder (C) or in the form of rumen-protected tablets (T) to rumen of dairy cows on the yield and composition of milk. The experiment was carried out on three lactating Holstein cows of average weight of 523 kg. Average milk yield recorded in C was 16.73 kg and was significantly lower than that recorded in T (17.8 kg, P<0.05).Protein, fat and lactose content were unaffected by the treatment. Protein yield was lower (529.5 g/d) in the C than in the T (569.3 g/d, P<0.05). The increase in milk protein yield in the T was followed closely by progressive increases in casein content and yield. In: Vliv výrobních faktorů a welfare na zdraví a plodnost dojnic a kvalitu a bezpečnost mléka jako potravinové suroviny, Rapotín, 12.10. 2006, 57-59, ISBN 80-903142-6-0.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1G46086" target="_blank" >1G46086: STRATEGIE CHOVU DOJNIC V KONKURENČNÍCH PODMÍKÁCH</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů