Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of feeding rumen-protected CLA to lactating dairy cows on fatty acid profile of milk fat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871283" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871283 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of feeding rumen-protected CLA to lactating dairy cows on fatty acid profile of milk fat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The experiment was carried out on 12 lactating dairy cows (lactation 1 to 5, 26 weeks of lactation). Cows were divided into 2 groups of 6 animals with similar milk yield. During the whole experiment cows were fed on a basal diet based on maize silage (30kg/d), lucerne hay (3 kg/d) and supplemental mixture (8 kg/d, all as fed basis). Control cows (C) received the basal diets while experimental animals (CLA) received the basal diet supplemented daily with 100.0 g/head of ruminally-protected CLA. As criteria of response intake of nutrients, milk yield and composition and fatty acid profile of milk fat were studied. The intake of nutrients was not affected by the treatment (P } 0.05). Milk yield was similar in both groups (P } 0.05) however yield of milkexpressed in 4% FCM or in ECM was higher in C than in CLA (P { 0.05). Content of milk components did not differ between groups (P } 0.05) but concentration of fat tended to be higher in C (3.83 g/100 g) than in CLA (3.41 g/100 g, P=0.0624

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of feeding rumen-protected CLA to lactating dairy cows on fatty acid profile of milk fat

  • Popis výsledku anglicky

    The experiment was carried out on 12 lactating dairy cows (lactation 1 to 5, 26 weeks of lactation). Cows were divided into 2 groups of 6 animals with similar milk yield. During the whole experiment cows were fed on a basal diet based on maize silage (30kg/d), lucerne hay (3 kg/d) and supplemental mixture (8 kg/d, all as fed basis). Control cows (C) received the basal diets while experimental animals (CLA) received the basal diet supplemented daily with 100.0 g/head of ruminally-protected CLA. As criteria of response intake of nutrients, milk yield and composition and fatty acid profile of milk fat were studied. The intake of nutrients was not affected by the treatment (P } 0.05). Milk yield was similar in both groups (P } 0.05) however yield of milkexpressed in 4% FCM or in ECM was higher in C than in CLA (P { 0.05). Content of milk components did not differ between groups (P } 0.05) but concentration of fat tended to be higher in C (3.83 g/100 g) than in CLA (3.41 g/100 g, P=0.0624

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    International Animal Nutrition PhD Conference NutriNETZ 2012

  • ISBN

    978-80-7375-667-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    205-214

  • Název nakladatele

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    21. 11. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku