Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of feeding soybean extract to lactating dairy cows on yield and composition of milk and fatty acid profile of milk fat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872220" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872220 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of feeding soybean extract to lactating dairy cows on yield and composition of milk and fatty acid profile of milk fat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the study was to evaluate the effect of diet supplemented with soybean extract on yield and composition of milk and milk fatty acid profile. The experiment was carried out on 12 lactating dairy cows (lactation 1 to 5, 26 weeks of lactation) that were divided into 2 groups. During the experiment cows were fed on a basal diet based on maize silage (30 kg/d), lucerne hay (3 kg/d) and supplemental mixture (8 kg/d, all as fed basis). Control cows (C) received the basal diet while experimental animals (S) received the basal diet supplemented daily with 7.5 g/head of 40% soybean extract. The experiment was carried out in the form of cross-over design and was divided into 2 periods of 10 days (7 days of preliminary period followed by a 3-day collecting period). DM intake and milk yield did not differ significantly between groups (P } 0.05). Concentration of milk compounds was not affected by the treatment, however daily yield of lactose was higher in C than in S (P { 0.05). Yield of

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of feeding soybean extract to lactating dairy cows on yield and composition of milk and fatty acid profile of milk fat

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the study was to evaluate the effect of diet supplemented with soybean extract on yield and composition of milk and milk fatty acid profile. The experiment was carried out on 12 lactating dairy cows (lactation 1 to 5, 26 weeks of lactation) that were divided into 2 groups. During the experiment cows were fed on a basal diet based on maize silage (30 kg/d), lucerne hay (3 kg/d) and supplemental mixture (8 kg/d, all as fed basis). Control cows (C) received the basal diet while experimental animals (S) received the basal diet supplemented daily with 7.5 g/head of 40% soybean extract. The experiment was carried out in the form of cross-over design and was divided into 2 periods of 10 days (7 days of preliminary period followed by a 3-day collecting period). DM intake and milk yield did not differ significantly between groups (P } 0.05). Concentration of milk compounds was not affected by the treatment, however daily yield of lactose was higher in C than in S (P { 0.05). Yield of

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků XV. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7305-650-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    91-94

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    30. 5. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku